LG K-serie: nu ook interessant geprijsde K5 en K8 aangekondigd [update]

De LG K-serie staat nog een soort van in de kinderschoenen, maar nu al telt de K-serie een groot aantal toestellen. Na de LG K10, K7 en K4 heeft de Koreaanse fabrikant nu ook de LG K5 en LG K8 aangekondigd. De LG K5 is zelfs met een metalen behuizing te vinden.

LG K-serie

Eerder dit jaar lanceerde LG de LG K-serie. Deze smartphones moeten een breed aantal mogelijkheden bieden, een geavanceerde camera tegen een lage prijs. De LG K10 en LG K7 waren de eerste twee toestellen uit de K-serie en inmiddels is ook de LG K4 leverbaar in Nederland, de goedkoopste van de drie. De LG K7 zullen we in Nederland niet gaan zien, zo is de verwachting.

LG K5 K8

LG K5

De LG K5 is een smartphone met een 5,0 inch TFT-display en heeft een metalen behuizing, iets wat je niet vaak ziet in deze prijsklasse. Onder de motorkap bevindt zich een 1.3 GHz quad-core processor, 1GB RAM-geheugen en 8GB interne opslagruimte. Dit kan worden uitgebreid met een geheugenkaart. De camera telt 5 megapixel en de front-camera 2 megapixel. De 1900 mAh accu is verwisselbaar en het toestel draait op Android 5.1 Lollipop. We zullen dit toestel op termijn in Nederland gaan zien. Wanneer precies, is niet bekend gemaakt. Ook een prijs is niet bekend. Maar wij verwachten dat deze rond de 150 euro zal bedragen, iets boven de prijs van de LG K4. Wil je alles weten over de LG K5? Via onderstaande button vind je alle nuttige informatie over dit toestel op de LG K5 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

LG K8

Met de LG K8 moet het premium design verder naar de voorgrond worden geschoven. Dankzij het 2.5D Arc Glas is er een lichte ronding om het beeldscherm wat een luxe uitstraling meegeeft. Er is een 5,0 inch HD-display, een 1.3 GHz quad-core processor, 1,5GB RAM-geheugen en draait op Android 6.0 Marshmallow. De LG K8 zal volgens LG niet in West-Europa uitgebracht gaan worden. Ook een prijs is nog niet bekend gemaakt voor de smartphone.

Update: de LG K8 zal ook uitgebracht worden in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel