LineageOS 16 met Pie beschikbaar voor Galaxy S5, OnePlus, Pocophone en meer

Het team achter LineageOS heeft een nieuwe versie uitgebracht; LineageOS 16. Deze versie is gebaseerd op Android 9 Pie, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Deze versie van LineageOS is uitgebracht voor verschillende OnePlus-toestellen, de Samsung Galaxy S5 en nog veel meer devices. Op zijn minst al 30 devices.

LineageOS 16

De nieuwe versie van LineageOS is beschikbaar. Voor tientallen smartphones heeft het team de nieuwe versie beschikbaar gesteld, zodat veel smartphone-bezitters kunnen beginnen met tweaken. LineageOS 16 is gebaseerd op Android 9 Pie en brengt een reeks nieuwe functies, waaronder de dark mode. Met deze versie wordt de ondersteuning voor LineageOS 14.1, gebaseerd op Nougat, beëindigd. Ontwikkelaars kunnen nog wel patches uitbrengen, maar andere updates niet.

LineageOS 16

Met LineageOS 16 kunnen notificaties gemarkeerd worden als ‘gelezen’ en de updates kan automatisch checken op nieuwe updates. Hierbij kun je zelf aangeven om de hoeveel tijd dit moet gebeuren. Tevens zijn de security-patches van december 2018, januari en februari 2019 gebundeld als één update. Ook is er ondersteuning voor Exchange.

De update naar LineageOS 16 komt beschikbaar voor een hoop toestellen, waaronder de Moto X4, OnePlus One, OnePlus 3/3T, OnePlus 5/5T en Samsung Galaxy S5. Daarbij kunnen ook de bezitters van de Pocophone F1, Sony Xperia XA2, Huawei P20 Pro, Nexus 6 en verschillende andere devices aan de slag met de update. De volledige lijst en de downloadlinks vind je hier.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel