OnePlus belooft voortaan 2 jaar Android-updates, drie jaar beveiligingsupdates

De Chinese fabrikant OnePlus heeft zich eindelijk losgelaten over het updatebeleid van de fabrikant. Hoevaak krijgt een OnePlus toestel een beveiligingsupdate en over welke periode komt een nieuwe Android-versie beschikbaar? Op die vragen krijgen we nu een antwoord.

Updatebeleid van OnePlus

OnePlus heeft officieel het updatebeleid van zichzelf gedeeld. We juichen dergelijke berichtgeving alleen maar toe, dat we in ieder geval een richtlijn hebben van welke toestellen nog een update kunnen verwachten. Eerder deelde Sony al de details over hun updatebeleid. DroidApp kreeg eerder ook het updatebeleid van Motorola te horen van de fabrikant. Samsung hanteert minimaal twee jaar software-updates.

OnePlus updatebeleid

Nu volgt dus OnePlus met meer informatie. Het updatebeleid is als volgt; vanaf de aankondiging krijgen smartphones van OnePlus twee jaar lang Android-updates, denk aan upgrades naar een hogere Android-versie. De fabrikant levert daarbij voor een periode van drie jaar ook beveiligingsupdates. De nieuwe richtlijnen gaan in vanaf de OnePlus 3. Security-patches worden iedere twee maanden uitgerold.

Voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T zal begin juli de laatste Open Beta beschikbaar komen. Daarbij volgt later een stabiele, definitieve versie van de update. De software-periode voor de OnePlus 3 wordt gelijkgetrokken met die van de 3T. Dit betekent dat OTA-updates uitgerold worden tot november 2018. Een jaar later stopt de ondersteuning middels beveiligingsupdates.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel