Nokia belooft ‘Nexus-behandeling’ voor haar Android-toestellen

Als we Nokia mogen geloven hecht het bedrijf veel waarde aan updates. De Nokia-toestellen met Android zullen een Nexus-behandeling krijgen en met grote regelmaat voorzien worden van updates, zo blijkt uit nieuwe informatie. We verwachten tijdens het Mobile World Congress meerdere nieuwe Nokia-smartphones voor Europa met Android.

Nokia en Android-updates

Nokia zal tijdens het Mobile World Congress meerdere smartphones presenteren, zo is de verwachting. Het bedrijf werkt aan een comeback en in China wist dat met de Nokia 6 meer dan goed te lukken. Mogelijk brengt Nokia de Nokia 6 ook naar Europa, zo bleek uit eerdere informatie en we wachten met smart!

Beveiliging

Nokia heeft nu aangegeven dat het bedrijf veel waarde hecht aan de veiligheid van haar toestellen. Beveiligingsupdates, ofwel security patches, moeten volgens Nokia snel en vrijwel direct naar de toestellen gepusht worden om zo de beste beveiliging te kunnen bieden. Een belofte die eerder bij de Nexus- en Pixel-toestellen gedaan werd.

Nokia 6

Reactie

Tegenover de collega’s van NokiaPowerUser, een doorgaans goed geïnformeerde bron, meldt HMD Global/Nokia het volgende;

“Onze ambitie is om altijd de meest recente en veiligste Android distributie te gebruiken. Dat houdt ook in dat we tijdig updates verspreiden.”

Het bedrijf zal in de eerste helft van 2017 met meer informatie komen omtrent het updatebeleid. De eerste Android-smartphone van Nokia, de Nokia 6, werd in China uitgebracht met een toch wel duidelijk aangepaste versie van Android. Het is niet bekend of Nokia ook in Europa deze skin gaat gebruiken bij haar Android-toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel