Nokia komt met fitness-app Health Mate als vervanger voor Withings

Nokia heeft een eigen fitness-app uitgebracht in de Google Play Store. De applicatie heeft de naam Nokia Health Mate en is als vervanger voor Withings. De nieuwe toepassing werkt samen met je smartphone, maar ook met de producten van Withings.

Nokia Health Mate app

De Nokia Health Mate app is de nieuwe fitness-app van Nokia. Nokia nam eerder dit jaar de fabrikant Withings over. Deze fabrikant is verantwoordelijk voor de productie van verschillende gezondheidsproducten zoals sport-horloges, slimme weegschalen, bloeddrukmeters en meer. Deze producten worden voortaan uitgebracht onder de vlag van Nokia.

Nokia Health Mate app

Bij de nieuwe stijl heeft Nokia ook de Health Mate app uitgebracht in de Google Play Store. Deze app maakt het mogelijk om de prestaties bij te houden van de Withings producten. Daarbij kan de toepassing verbinding maken met de Google Fit API waardoor deze naadloos synchroniseert met deze fitness-dienst van Google. Daarnaast kan de app overweg met RunKeeper, Nike+, Nest en MyFitnessPal.

Nokia Health Mate app

Je kunt handmatig activiteiten toevoegen zoals fietsen, basketbal, roeien, kitesurfen, zwemmen of tal van andere sporten. Echter kun je ook je bloeddruk meten met behulp van de flitser van je smartphone, je gewicht bijhouden en je calorieën bijhouden met betrekking tot voedsel. Ook zijn er verschillende programma’s zoals zwangerschap-tracker en beter slapen waarvoor gebruik gemaakt moet worden van één of meerdere accessoires. In de app vind je ook je behaalde badges, je goals, kun je mensen aan je familie toevoegen en meer.

Downloaden

De Nokia Health Mate app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Lees ook:

Withings Health Mate
Withings Health Mate
Ontwikkelaar: Withings
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel