OnePlus pakt haar update-probleem aan: dit gaat er veranderen

OnePlus is sinds haar oprichting flink gegroeid, maar met het groeiende portfolio is het lastig om ook al die devices up-to-date te houden. Om gebruikers tegemoet te komen heeft OnePlus een nieuw updateschema vrijgegeven.

OnePlus belooft beterschap

OnePlus belooft een beter updatebeleid en begint met het uitbreiden van de updates voor de OnePlus 8-serie en nieuwer. Waar het nu drie Android versies zal leveren en het een jaartje extra aan beveiligingsupdates zal leveren. Hierdoor ontvang je tot vier jaar lang updates, als je gebruiker van het eerste uur bent.

OnePlus 9 review

De Nord en Nord CE zullen twee Android hoofdversies ontvangen, met drie jaar beveiligingsupdates. Bij de N10 en N100 blijft het bij één hoofdversie maar wordt het aantal jaren van beveiligingsupdates wel uitgebreid naar drie jaar.

Verder heeft OnePlus op haar forum gezegd dat het blijft werken aan haar eigen OxygenOS voor OnePlus gebruikers wereldwijd. Door het samenvoegen van het Oppo en OnePlus team is goed nagedacht over hoe resources efficiënter ingezet kunnen worden om het gehele apparaten portfolio tijdig van updates te voorzien. Voor gebruikers verandert er weinig, het werk zal vooral op de achtergrond plaatsvinden.

OnePlus zet de volgende details over het updateschema nog een keertje op een rij;

  • Flagship product line (including T / R): The OnePlus 8 series and newer devices will receive 3 major Android updates and 4 years of security updates.
  • Nord / Nord CE: The first OnePlus Nord and newer Nord / Nord CE devices will receive 2 major Android updates and 3 years of security updates.
  • Nord N series: Starting from N10 and N100, all N series devices will receive 1 major Android update and 3 years of security updates.

Voor toestellen die voor de 8-serie zijn uitgebracht, geldt het beleid van twee Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Er verandert niks aan de cyclus waarin de updates verschijnen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 330,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 679,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel