Pokémon GO zorgt voor enorme winst; aantal in-app aankopen ongekend

Pokémon GO is nu een halve week officieel te downloaden in Nederland en België. Echter kunnen we al twee weken via een omweg genieten van het spel van Nintendo en Niantic. Nu zijn er cijfers naar buiten gebracht over de winst van het spel; die is namelijk ongekend hoog.

Pokémon GO in-app aankopen

De in-app aankopen binnen het augmented reality spel Pokémon GO zijn ongekend hoog. Weliswaar kan het spel gratis gedownload en gespeeld worden, maar middels in-app aankopen kan je bepaalde items aanschaffen om nog meer uit het spel te halen. In de afgelopen twee weken zou Pokémon GO via de officiële wegen meer dan 30 miljoen keer gedownload zijn. Dit zijn dus de installaties uit de Play Store en Apple App Store. De downloads van de APK via andere wegen zijn niet meegenomen hierin. Sinds afgelopen weekend is de game in Nederland en België beschikbaar.

downloads pokemon go

Een onderzoeksbureau heeft nu cijfers naar buiten gebracht die een schatting geven van hoe het er financieel voorstaat met de app. Er zou inmiddels 35 miljoen dollar binnengehaald zijn en dit zal in de komende tijd nog verder stijgen, zo is de verwachting. Vermoedelijk komen de ontwikkelaars in de toekomst met gesponsorde ‘PokeStops’ waarmee bedrijven hun bedrijf kunnen promoten in Pokémon GO.

Pokemon Go

Pokémon GO wist nog een record te verbreken. Het wist in slechts zeven dagen meer dan 10 miljoen downloads te behalen. Ter vergelijking; bij Clash Royale duurde dit 9 dagen en staat hiermee op een tweede plaats. Bij Angry Birds 2 duurde dit 19 dagen. Inmiddels zouden volgens onderzoek van Multiscope 2 miljoen Nederlanders het spel spelen.

DroidApp heeft voor je de 10 beste Pokémon GO tips op een rij gezet. Wil je de meest opmerkelijke beelden zien van de enorme hype? Lees dan ons artikel over de Pokémon GO hype.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel