Samsung Galaxy S10-serie krijgt april-patch met nachtmodus camera

Samsung heeft voor de bezitters van de Galaxy S10-serie in Nederland en België voorzien van een nieuwe update. Deze update brengt de beveiligingsupdate van april, samen met een nieuwe nacht-modus voor de camera.

Galaxy S10-serie: update van april

Voor de Galaxy S10, S10+ en S10e wordt een nieuwe update uitgerold. Samsung heeft de update vanaf nu beschikbaar gesteld in Nederland en België. Als eerst is het een update waarbij de beveiligingsupdate van april 2019 wordt meegeleverd. Deze update pakt enkele tientallen kwetsbaarheden aan in het Android besturingssysteem.

Galaxy S10 april update

Als we kijken naar de changelog van de telefoon, worden ook verbeteringen vermeld van de WiFi. Deze zal nu stabieler moeten zijn. Een andere verbetering komen we tegen bij de camera; de langverwachte nachtmodus is met deze update geïntroduceerd.

Nachtmodus

De nachtmodus was een functie die nog niet aanwezig zat in de camera-app op de Galaxy S10 en S10 Plus. Samsung wil met deze modus gebruikers een alternatief bieden voor de krachtige nachtstand op bijvoorbeeld de Huawei P30 Pro en Pixel 3-modellen. De functie komt beschikbaar naast de scène-optimalisatie die er al is voor de nacht.

Galaxy S10 camera nacht

Deze nieuwe nachtmodus moet de details bij een foto in een donkere omgeving meer naar voren halen. De eerste gebruikers van de update (die al eerder in andere landen werd uitgerold) merken op dat de hoeveelheid details weliswaar verbeterd is, maar de ruis ook (flink) toeneemt. We zullen in de komende tijd ook met de Galaxy S10-camera aan de slag gaan en kijken hoe de nachtmodus scoort.

De update voor de Samsung Galaxy S10-serie heeft een grootte van zo’n 250MB. Deze wordt vanaf nu aangeboden aan de gebruikers en kan via het toestel zelf geïnstalleerd worden. Eventueel kun je via Instellingen > Software-update handmatig controleren of de update al gedownload kan worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 671,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 638,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 399,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel