Samsung Galaxy S7-serie: na vier jaar definitief geen updates meer

Het is over en uit met de updates voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Samsung heeft de populaire S7-serie maar liefst vier jaar bijgehouden met updates.

Geen updates voor Galaxy S7

Samsung heeft de webpagina met het overzicht van smartphone-updates bijgewerkt. Hieruit blijkt dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge niet meer hoeven te rekenen op een update.

Zowel de Samsung Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge werden in 2016 uitgebracht. Ze werden op de markt gebracht met Android 6.0 Marshmallow. De laatste Android-versie die verscheen voor de toestellen was Android Oreo.

Samsung Galaxy S7 Edge

In augustus vorig jaar werd het updatebeleid voor de Galaxy S7-serie aangepast. Er werd toen gesteld dat er nog eenmaal per kwartaal een beveiligingsupdate uitgerold zou worden naar het toestel. Ongeveer een week geleden kregen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hun laatste beveiligingsupdate, die van maart.

Dat Samsung een high-end smartphone vier jaar lang van beveiligingsupdates heeft voorzien, is erg goed nieuws. Daar zouden andere fabrikanten direct een voorbeeld aan moeten nemen. Je legt niet honderden euro’s neer voor een smartphone die vaak na twee jaar geen updates meer ontvangt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 401,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel