Samsung rolt Android 11 uit voor Galaxy A40; april-update uit naar Galaxy S20 FE, Galaxy S10 [update]

Een hoop nieuwe updates voor een aantal toestellen van Samsung. De fabrikant heeft voor de Galaxy A40 de update naar Android 11 klaargezet. Daarbij verschijnt de nieuwe beveiligingsupdate van april voor een aantal devices.

Android 11 voor Galaxy A40

Nadat eerder de update naar Android 11 uitgerold werd voor de Galaxy A50 en Galaxy A70, is het nu de beurt aan de Galaxy A40. De smartphone die twee jaar geleden uitgebracht werd, krijgt nu de update naar Android 11 aangeboden. Samen met deze update wordt het toestel ook bijgewerkt met de nieuwe One UI 3.1 skin. Gebruikers krijgen verschillende verbeteringen tot hun beschikking en krijgen ook beveiligingsupdate maart 2021.

Dankzij Android 11 en One UI 3.1 heb je meer privacy-opties zoals eenmalige machtigingen, een verbeterde muziekbediening en notificaties. Daarbij is de camera-app uitgebreid met verschillende verfijningen.

Galaxy S10 april update

Galaxy S10 en Galaxy S20 FE

Een update is er ook voor de toestellen uit de Galaxy S10-serie, bestaande uit de Galaxy S10, S10e en S10+. Alle drie de smartphones ontvangen de beveiligingsupdate van april. Omdat volgende week pas de details hierover gedeeld zullen worden door Samsung en Google, is de precieze inhoud nog niet bekend. Samen met de nieuwe beveiligingsupdate, krijgt het toestel ook verbeterde prestaties voor de camera, zo laat Raymond ons weten. Welke verbeteringen dit precies zijn, wordt niet gespecificeerd, maar waarschijnlijk gaat het om optimalisaties achter de schermen.

In Nederland en België wordt de april-update ook uitgerold voor de Samsung Galaxy S20 FE, waarbij het erop lijkt dat het 4G-model als eerst aan de beurt is. Het 5G-model zal binnen enkele dagen volgen. Eerder werd de april-patch al uitgerold naar de Galaxy S21-serie. De Galaxy S20-serie zal naar verwachting deze week volgen. Eind maart werd ook al een update verspreid voor de Galaxy S20 (FE), waarbij er ook verbeteringen voor de camera kwamen.

Als de updates beschikbaar zijn, krijg je hier een notificatie van op je smartphone.

Update 19 april 08:30: Marianne laat weten aan ons dat de Galaxy S20 FE 5G inmiddels ook de update van april heeft mogen ontvangen.

Artikel gepubliceerd op 3 april

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 436,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 631,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel