Sony rolt Android 10 uit voor Xperia 1 en Xperia 5: maar er zijn ook problemen

Twee modellen van Sony worden bijgewerkt met een nieuw update. Voor zowel de Xperia 1 als de Xperia 5 staat de update naar Android 10 klaar.

Android 10 voor Xperia 1 en 5

Steeds meer fabrikanten maken er serieus werk van om smartphones te voorzien van een update naar Android 10. Nu ook Sony. Zoals verwacht krijgen gebruikers van de Xperia 5 en de Xperia 1 als eerst deze update aangeboden. In totaal krijgen 8 smartphones van de Japanse fabrikant de update.

Android 10 brengt een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies. Een voorbeeld hiervan is de aanwezigheid van meer instellingen rondom permissies. Voortaan kun je per app aangeven hoe de toegang tot de locatie geregeld moet zijn. Daarbij zijn er de slimme notificaties, nieuwe gestures en Sony levert beveiligingsupdate november 2019 mee.

Sony Xperia 1 multitasking

Sony rolt de update gefaseerd uit, waardoor het even kan duren voordat iedere gebruiker de update binnen ziet rollen. Zodra hij voor je telefoon beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je toestel. Sommige gebruikers uit verschillende landen melden problemen met de netwerkverbinding bij oproepen en het openen van het scherm met recente apps, wanneer je een andere launcher gebruikt. Het kan om deze reden wellicht verstandig zijn om even te wachten met updaten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel