Sony Xperia XZ en X Performance ontvangen Android 7.0 Nougat in Nederland

Sony is begonnen met de uitrol van de Android 7.0 Nougat update in Nederland. Vanaf vandaag is de update naar de nieuwste Android-versie beschikbaar voor de Sony Xperia XZ en de Sony X Performance. De update brengt verschillende verbeteringen met zich mee.

Nougat voor XZ en X Performance

Voor twee toestellen van Sony kunnen gebruikers de update naar Android 7.0 Nougat installeren. Waar eerder van de week de uitrol voor de Xperia X Performance al begon in verschillende landen, is deze nu ook beschikbaar in Nederland. De nieuwe versie van Android werd de afgelopen tijd al getest als beta-versie met een groep gebruikers.

Naast de Xperia X Performance, is de update naar Android 7.0 Nougat nu ook beschikbaar voor de Sony Xperia XZ. Dit is het vlaggenschip van dit moment van Sony. In onze Sony Xperia XZ review waren we al erg enthousiast over de smartphone van Sony.

Sony Xperia XZ Android 7.0 Nougat

Andere Sony toestellen

Eerder lekte de update roadmap uit. Als we deze aanhouden zien we ongeveer anderhalve maand vertraging van de updates. De volgende toestellen die de update zullen krijgen zijn de Xperia X en Xperia X Compact (lees ook over de Xperia X Compact cashback-actie). In de volgende update cyclus vinden we de Xperia Z5-toestellen, de Z3+ en Z4 Tablet. Begin 2017 volgen de Xperia XZ en XA Ultra.

In Nederland

Voor de Sony Xperia XZ (F8331) is de Android 7.0 Nougat als eerst beschikbaar in Nederland voor degenen die het toestel bij KPN hebben aangeschaft. Dit geldt ook voor de Xperia X Performance bezitters. In de komende dagen zal de update voor iedereen beschikbaar komen.

Nieuwe functies

De update naar 7.0 Nougat brengt verschillende nieuwe functies. Zo kan je gebruik maken van nieuwe emoticons, is er ondersteuning voor multi-window, wordt er meer data bespaard en zijn er vernieuwde, fijnere notificaties. Tevens is de Doze functionaliteit voor energiebesparing verder verbeterd en is er nog meer gefinetuned.

Update downloaden

Het versienummer van de update is 39.2.A.0.327-R2C. Via het toestel (OTA) wordt de update aangeboden. Hiervan krijg je vanzelf een melding op je toestel. Je kunt ook handmatig controleren of de update beschikbaar is. Ga hiervoor naar Instellingen > over het toestel > software-update en controleer hier handmatig. We raden je aan, vanwege de grootte van de update, de download via WiFi te laten verlopen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel