13 gratis apps en games voor Koningsdag

Dit jaar vieren we voor het eerst Koningsdag, in plaats van Koninginnedag. Om met Koningsdag helemaal in de feeststemming te komen hebben we de leukste en handigste Android apps en games voor Koningsdag op een rijtje gezet. Met deze lijst hoef je je geen moment meer te vervelen op Koningsdag.

koningsdag 2014

Koningsdag

Met Koningsdag 2014 blijf je op de hoogte van alle feesten, festivals en activiteiten die plaatsvinden door heel Nederland. Daarnaast wordt je ook op de hoogte gehouden van het laatste nieuws omtrent de Koningsdag. Met deze applicatie zie je wat je op 25 april en 26 april allemaal kan doen.

Download Koningsdag 2014

26appril

26APPril

Deze applicatie richt zich specifiek op Koningsdag in Amsterdam. Met 26APPril kunnen de locaties van vrijmarkten, evenementen, toiletten, EHBO-posten, P+R terreinen en OV-knooppunten gevonden worden. Daarnaast beschikt de applicatie ook over een druktemeter. De druktemeter geeft inzicht in de drukte op een bepaalde locatie, zodat je weet of er nog ruimte is voor meer mensen.

26APPril richt zich verder op eventuele incidenten. Middels push-meldingen van politie, gemeente of OV-bedrijf GVB kan de gebruiker van de applicatie meldingen doorkrijgen van (extreme) drukte, incidenten of bijvoorbeeld een signalement van zakkenrollers die actief zijn.

Download 26APPril

treinbingo

TreinBingo!

De NS. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn als het gaat over het reizen met de trein. Wanneer het tegenzit bij de NS, kan deze applicatie je opvrolijken. TreinBingo heeft voor (toen nog Koninginnedag) Koningsdag een speciale editie uitgebracht van haar app.

Zie je bijvoorbeeld een feestende bovenleiding of tekort aan materiaal (bier), dan mag je dat aangeven op je bingokaart. Leuk om met je vrienden te spelen, want wie heeft als eerste de bingokaart vol?

Download TreinBingo!

k(r)oning alexander

K(r)oning Alexander

Hoewel deze applicatie nog bedoeld is voor de huldiging van Willem-Alexander, mag dat de pret niet drukken voor Koningsdag 2014. Met de K(r)oning Willem Alexander Party Pack app wordt het zeker een geslaagd feest. Met de applicatie heb je toegang tot een hele bibliotheek aan geluiden (zoals “Majesteit, ga eens bier halen!”). Daarnaast kan je met je hele vriendengroep meezingen met de karaoke-versie van het Wilhelmus. Uiteraard kan je niet alleen meezingen met het Wilhelmus, maar ook met het Koningslied.

De vlagmodus is leuk om met een hele groep te doen. Je kan met de applicatie het scherm op oranje, rood, wit of blauw inzetten, en met een hele groep de Nederlandse vlag maken door je telefoon in de lucht te houden. Omdat de applicatie ook offline te gebruiken is, hoef je niet bang te zijn dat je de applicatie niet kan gebruiken wanneer het netwerk overbelast is.

Download K(r)oning Alexander

kroning van de koning

Kroning van de Koning

Deze game is gericht op Koninginnedag 2013, maar ook deze applicatie is niet gebonden aan het jaar 2013. In deze game moet je snel, zoveel mogelijk kronen op het hoofd van Willem-Alexander krijgen. Dit lijkt misschien gemakkelijk, maar onze Koning loopt gedurende het spel van links naar rechts. Loopt hij te snel, en vallen de kronen van zijn hoofd? Dan moet je opnieuw beginnen.

Download Kroning van de Koning

willy soundboard

Willy’s Soundboard

De nagesynchroniseerde filmpjes van LuckyTV met het koningspaar in de hoofdrol zijn een groot succes op internet. Willem Alexander, die in de filmpjes Koning Willy heet, heeft voor Android een soundboard-app met een groot aantal geluiden uit de filmpjes. De lach van Maxima en de lachwekkende nagesynchroniseerde teksten van ‘Willy’ zijn te vinden in de app.

Download Willy’s Soundboard

tictactoe oranje

TicTacToe Oranje

Tijdens de rustige momenten op Koningsdag kan je altijd nog boter, kaas en eieren spelen; in oranje-sfeer! Je kan tegen zowel de computer (lees: smartphone) spelen als tegen een medespeler. Leuk om even met je vrienden een spelletje te spelen als je een paar minuten niks te doen hebt.

Download TicTacToe Oranje

vlag nederland

3D Vlag van Nederland

Deze live-wallpaper kan natuurlijk niet missen op je telefoon. Met de wapperende Nederlandse vlag ben je helemaal in de sfeer van Koningsdag. De Nederlandse vlag is interactief; waarmee wordt bedoeld dat als je schud met je telefoon of de vlag op het touchscreen aanraakt; de vlag beweegt. In de applicatie zijn nog veel meer mogelijkheden te vinden.

Download 3D Vlag van Nederland

clock netherlands

Netherlands Clock

De klok-widget in het rood, wit en blauw geeft nog meer het Nederlandse tintje aan je smartphone. De widget met de Hollandse klok kan op je homescreen geplaatst worden.

Download Netherlands Clock

pinautomaat vinden

Pinautomaat vinden

Altijd handig tijdens het feesten of rondlopen bij een vlooienmarkt, rommelmarkt of dergelijke op Koningsdag. Wanneer je even geen geld meer op zak hebt, vind je met deze applicatie een flappentapper bij je in de buurt. De app laat alle geldautomaten in de omgeving zien, en laat daarbij ook zien van welke bank het geldautomaat is. Vervolgens kan je de route naar de pinautomaat uitstippelen en er direct naar toe navigeren.

Download Pinautomaat vinden

q uitgaven

Q Uitgaven

Q Uitgaven is niet de mooiste applicatie, maar wel een hele degelijke applicatie. Met Q Uitgaven kan je bijhouden hoeveel je hebt uitgegeven, maar je kan hem ook voor een ander doel gebruiken. Wanneer je met je kleedje je tweedehands spullen zit te verkopen, kan je snel invoeren hoeveel geld je hebt verdiend. Handig als je bijvoorbeeld wilt bijhouden als je van meerdere personen spullen verkoopt, weet je gelijk welk deel van jou is.

Download Q Uitgaven

toilet quick

Toilet Quest

Soms kan je ‘het’ niet meer langer ophouden en zou het fijn zijn als je een toilet in de buurt had. Toilet Quest geeft je een overzicht aan de hand van je locatie waar je dichtbijzijnste wc kan vinden.

Download Toilet Quest

life360

Life360

Als je in de drukke mensenmenigte je vrienden niet meer kan vinden, kan je met Life360 de locatie van je vrienden zien. Life360 werkt op zowel Android als op de iPhone. In Life360 maak je een cirkel aan met je vriendengroep, zodat je elkaars locatie kan bekijken. De locatie wordt real-time bijgehouden middels een GPS-signaal.

Download Life360

Lees ook

Reageer op dit artikel