LG G4: grote software-update V10c beschikbaar in Nederland

Voor de LG G4 is vandaag een nieuwe update beschikbaar. De update met het versienummer V10c-JUL-22-2015 was in meerdere landen al uitgerold en nu is Nederland aan de beurt. Met de update worden een aantal bugs verholpen en zijn er een aantal extra functies te vinden op de LG G4.

LG G4: V10c update

In Nederland is LG begonnen met het uitrollen van een nieuwe software-update voor de LG G4. Het gaat om de update met het versienummer V10c-JUL-22-2015. Vanaf vandaag is de update OTA (over-the-air) te installeren, waardoor er geen computer nodig is voor de update. De changelog van de update voor de LG G4 is vrij kort, de bruikbaarheid en de functionaliteit van de LG G4 moet met de V10c verder verbeterd zijn. Daarnaast zijn er ‘bruikbaarheidsverbeteringen’ doorgevoerd via een Google Patch. LG verhelpt nog niet het Stagefright-lek met deze update, zo lijkt het.

LG G4 V10c update

Op de redactie kregen we zojuist de update binnen en deze is circa 331,02 MB groot. LG heeft ook drie andere nieuwe verbeteringen toegevoegd. Vanaf versie V10c kan je in het multitask-venster de ‘pin’ vinden, waarmee je applicaties vast kunt zetten. Wanneer alle openstaande taken (op de achtergrond) gewist worden, zal deze app niet afgesloten worden. Een andere nieuwe functie die we vinden is de ‘slo-mo’ video-opname, in de camera-app. De slow-motion functie is te vinden onder het kopje ‘modus’.

Camera Slo-mo LG G4

Volgens de eerste ervaringen lijkt het touchscreen beter te reageren. Verschillende gebruikers van de LG G4 waren niet tevreden op de manier hoe het beeldscherm van de LG G4 reageert op aanrakingen. Deze bugs zouden dus nu verholpen moeten zijn. Begin juli rolde LG al de V10b update voor de LG G4 uit.

Pin Multitask LG G4

Update downloaden

Zoals gezegd is vanaf nu de OTA-update voor de LG G4 beschikbaar. Je zal vanzelf een melding krijgen op je toestel als de update ook voor jou klaarstaat. We raden je aan om de update via WiFi te downloaden, omdat de update met ruim 330 MB groot is. Het is ook mogelijk om zelf te controleren of de update klaarstaat. Dat kan via de onderstaande stappen.

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Ga naar het tabblad ‘Algemeen’
  • Scroll naar beneden en tik op ‘Over deze telefoon’
  • Ga naar ‘Update Center’
  • Tik op ‘Software update’
  • Kies ‘Controleer nu voor update’

Mocht je de update liever via de computer willen downloaden, dan kan je het programma LG Bridge downloaden. Bij het updaten van de LG G4 worden apps en instellingen gewoon bewaard. Mocht er onverhoopt een fout optreden, dan is het handig om te weten dat je voor alle zekerheid ook van tevoren via de app LG Back-up een back-up van je telefoon kunt maken.

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel