Review: Honor Holly

Honor, voor een grote groep consumenten nog een onbekend merk. Toch heeft Honor een interessante reeks toestellen met een aantrekkelijke prijs. De Honor Holly is er hier één van met indrukwekkende specificaties voor een erg scherpe prijs. Wij testen de Honor Holly in deze uitgebreide review.

Honor Holly

In oktober werd Honor gepresenteerd. Honor is het dochtermerk van Huawei en zal los van Huawei verder opereren. In Berlijn kondigde Honor twee toestellen aan voor de Nederlandse markt; de Honor 6 en de Honor 3C. Aan dit lijstje zijn inmiddels ook de Honor T1 tablet en de Honor Holly toegevoegd. Op het Mobile World Congress werd deze maand ook bekend dat de Honor 4x en Honor 6 Plus naar Nederland komen.

Honor Holly review

De Honor Holly werd begin februari gepresenteerd in Londen. Omdat Honor 100 dagen bestond hingen de heren en dames bij Honor er direct een interessante actie aan vast; bepaal zelf de prijs van het toestel. Hoe meer mensen zich inschreven hiervoor, hoe lager de prijs werd. De standaard adviesprijs is met 140 euro niet hoog. Wij zijn erg benieuwd wat het toestel voor deze prijs te bieden heeft. Daarom testen wij de Honor Holly in de uitgebreide review.

Verkooppakket

Het verkooppakket van de Honor Holly oogt al vrolijk en fris. De blauwe kleur van de doos geeft ons naast het toestel zelf, een snelstartgids, een USB-datakabel en een opzetstuk wat samen met de kabel de oplader vormt. Een headset wordt niet meegeleverd met de Honor Holly.

Honor Holly review

Design en interface

De Honor Holly is bescheiden vormgegeven. Honor heeft de Holly voorzien van een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, een resolutie die in deze prijsklasse zeker bovengemiddeld is. Boven het scherm vinden we de speaker voor telefoongesprekken en de 2 megapixel front-camera.

Honor Holly review

Wanneer er een nieuw bericht of een nieuwe melding binnenkomt op de Honor Holly licht er een LED-notificatielampje op. Dit is erg handig en waarderen we zeker. Onder het scherm vinden we drie touch-sensitive toetsen, de toetsen bevinden zich dus niet op het scherm zelf. Het valt op dat de touch-sensitive toetsen niet verlicht zijn en dat is toch wel erg jammer.

Honor Holly review

Achterzijde

Het toestel is vervaardigd uit plastic. Dat is op zich niet zo gek, want hierdoor kan het toestel zijn scherpe prijs behouden. De plastic achterkant van de Honor Holly is gevoelig voor vingerafdrukken en is daarnaast wat aan de gladde kant, toch ligt het toestel prima in de hand. Aan de achterzijde van de Holly komen we de 8 megapixel camera met de LED-flitser tegen. Ook aan de achterzijde bevindt zich de speaker voor bijvoorbeeld het beluisteren van muziek.

Honor Holly review

Zijkanten

We vinden aan de rechterkant van de Honor Holly de volumetoets en de power-button. Deze zijn netjes afgewerkt waardoor er vrijwel geen speling merkbaar is. Aan de linkerkant van het toestel bevinden zich geen toetsen of knoppen.

Honor Holly review

Boven- en onderzijde

De aansluiting voor Micro-USB bevindt zich aan de onderzijde van het toestel. De bovenzijde van de Honor Holly vult zich met een 3,5 millimeter audio-poort waar je een headset kunt aansluiten om telefoongesprekken mee te voeren, of om muziek te luisteren.

Honor Holly review

EMUI interface

Over Android heeft Honor de EMUI 2.3 interface gelegd. Deze interface kennen we van Huawei. Emotion UI 2.3 is niet de nieuwste versie van EMUI, dat is versie 3.0 zoals we die kennen uit bijvoorbeeld de Huawei Ascend G7. De Honor 6 maakt inmiddels ook gebruik van de EMUI 3.0 interface. Het is niet bekend of de Honor Holly ook EMUI 3.0 krijgt.

Honor Holly review

De interface doet denken aan die van de iPhone. Er is geen aparte zogenoemde app-drawer waarmee het menu met apps geopend kan worden. Door naar rechts te vegen krijg je inzicht in de menu-items. Je homescreen kan je vullen met widgets en snelkoppelingen naar apps.

Honor Holly review

Het vergrendelscherm van de Honor Holly, ofwel het lockscreen, is multifunctioneel. Wanneer je bij het ontgrendelen hebt gekozen voor vegen kan je naast direct ontgrendelen, ook gelijk de camera, telefoon-app of berichten-app openen.

Honor Holly review

Communicatie: bellen, sms en internet

De Honor Holly is voorzien van ondersteuning voor dual-sim. Dit houdt in dat er twee verschillende simkaarten in het toestel gestopt kunnen worden. Op deze manier kan je zowel je prive-abonnement als je zakelijke nummer in de Honor Holly stoppen, terwijl je op allebei de nummers bereikbaar bent.

Honor Holly review

Dual-sim kan ook handig zijn in het buitenland, voor als je bereikbaar wilt zijn op je eigen nummer en je wilt bellen of internetten met de buitenlandse simkaart. Je kan gemakkelijk aangeven waar je welke simkaart voor wilt gebruiken.

Honor Holly review

Dual-SIM

Je kan bij elke uitgaande oproep instellen dat er gevraagd wordt welke provider je wilt gebruiken, maar je kan ook een voorkeur geven. Wil je bijvoorbeeld berichten standaard verzenden via Vodafone en telefoongesprekken voeren met T-Mobile, dan is dat mogelijk. Hou er wel rekening mee dat de Honor Holly weliswaar ondersteuning biedt voor 3G, maar dat dit maar voor één simkaart is. Het andere simkaart-slot biedt 2G/GPRS als maximale snelheid.

Honor Holly review

Telefoneren

Telefoneren met de Honor Holly gaat prima. De persoon aan de andere kant van de lijn ervaart de kwaliteit als wat aan de doffe kant, maar door de lage prijs van het toestel is dit zeker geen minpunt. Als er zelf gebeld wordt met de Honor Holly klinkt de ander goed en is er weinig aan te merken op de gesprekskwaliteit.

Honor Holly review

Toetsenbord

Het typen van een bericht kan via het Google-toetsenbord of het Huawei-toetsenbord op de Honor Holly. Het Huawei-toetsenbord zal in het begin even wennen zijn, maar mocht je niet kunnen wennen aan het toetsenbord is er in de Play Store gelukkig nog voldoende keuze aan alternatieve toetsenborden.

Honor Holly review

Internet

Internetten met de Honor Holly kan via een WiFi-netwerk of via het 3G-netwerk van de mobiele provider. Op het toestel zijn twee browsers geïnstalleerd; een standaard browser en de Google Chrome browser. Welke je het fijnste vindt, is persoonlijk maar beiden doen ze het werk goed. De browser reageert voor een toestel in deze prijsklasse prima en lekker vlot.

Honor Holly review

Het is dankzij de hotspot-functionaliteit ook mogelijk een WiFi-hotspot op te zetten. Verder biedt de Honor Holly ondersteuning voor GPS en Bluetooth 4.0

Honor Holly review

Multimedia: muziek en film

Het afspelen van muziek op de Honor Holly kan via de voorgeïnstalleerde muziekspeler of via Google Play Music. Doordat de speaker aan de achterzijde van het toestel is geplaatst, wordt het geluid helaas erg gedempt wanneer het toestel bijvoorbeeld op tafel ligt.

Honor Holly review

De geluidskwaliteit is gemiddeld. De hoogste stand voor het volume is niet bepaald hoog maar zal voor huis-tuin- en keuken gebruik voldoening geven. We moeten niet vergeten dat dit een toestel is van zo’n 140 euro, maar de muziekliefhebber zal met de Honor Holly zijn eisen moeten bijstellen.

Het display van de Honor Holly is voor de prijs van het toestel prima. Verwacht geen spetterende beelden met de Holly maar voor de prijs heeft Honor het zeker in orde. De kleuren zijn wat aan de doffe kant en missen soms wat detail.

Honor Holly review

Ondanks dat er geen headset meegeleverd wordt met de Honor Holly kan er wel gebruik gemaakt worden van de FM-radio. De FM-radio gebruikt een headset als antenne.

Camera: foto’s en video’s

Aan de achterzijde van de Honor Holly vinden we een 8 megapixel camera. De camera kan zowel gebruikt worden voor het filmen als voor het fotograferen. Interessant aan de camera van de Holly is dat de camera beschikt over autofocus, zodat de kans op onscherpe foto’s geminimaliseerd wordt.

Honor Holly review

Camera Honor Holly

De camera op de Honor Holly biedt een groot aantal mogelijkheden voor zijn prijsklasse. De scènemodus kan aangepast worden, de witbalans naar wens ingesteld worden en je kan een HDR-foto maken. HDR is hierbij niets meer dan een iets ander effect over de foto. Verwacht geen HDR-foto zoals je bij een spiegelreflexcamera ziet.

Honor Holly review

Helaas komen we in het lijstje met instellingen niet de mogelijkheid tegen om het sluitergeluid uit te schakelen. Weliswaar is –gelukkig- het geluid bij het maken van een foto niet heel hard, maar toch blijf ik het persoonlijk een storende bijkomstigheid vinden. Bij de videocamera kan je onder andere instellen dat je een timelapse wilt maken.

Honor Holly review

Het is tijdens het filmen mogelijk om foto’s te schieten. Wat opvalt is dat dan de beeldverhouding ook gelijk heel anders wordt. De 4:3 beeldverhouding maakt plaats voor de 16:9 beeldverhouding. Je kan het ook handmatig op 16:9 beeldverhouding instellen, maar dan zet de camera de fotokwaliteit terug op maximaal 6 megapixel.

IMG_20150220_143324

> Bekijk hier het Honor Holly fotoalbum

De kwaliteit van de foto’s, gemaakt in de hoogste kwaliteit met 8 megapixel is gemiddeld. We hebben camera’s in smartphones gezien, die met 8 megapixel (veel) betere foto’s weten te schieten. Foto’s die gemaakt worden zijn aan de donkere kant en missen diepte. Toch bestempelen we de camera niet als negatief. Voor 140 euro kan je voor de huis-tuin- en keuken foto’s waarschijnlijk goed uit de voeten met de Honor Holly.

Honor Holly review

Filmpjes Honor Holly

Filmpjes zijn niet van de beste kwaliteit. De video’s die je schiet met de Honor Holly worden opgeslagen in het .3gp bestandsformaat waardoor al aardig wat kwaliteit verloren gaat. De videocamera heeft een rare eigenschap af en toe. Soms merken we flikkerend zwart beeld op en een soort fish-eye effect, waardoor het beeld ineens wat boller gaat staan. Dit is in onderstaande video duidelijk zichtbaar rond 0:16 seconden.

Het scherpstellen wil de Honor Holly ook niet altijd even goed lukken. Bij een zuchtje wind heeft de videocamera al last van ruis in de microfoon. Wel worden de details in de geluiden bij de Honor Holly over het algemeen aardig meegenomen in de video.

Overige mogelijkheden

Aan-uit schema

De Honor Holly heeft een slimme functie in het menu zitten. Je kan met het aan-uit schema instellen dat het toestel om een bepaalde tijd aan, of uit gaat. Dit kan op verschillende dagen herhaald worden. Voordat het toestel automatisch uitgeschakeld wordt, krijg je een melding waarbij je het uitschakelen nog kan annuleren.

Honor Holly review

Agenda

Aan boord van de Honor Holly vinden we natuurlijk ook een agenda terug. Mocht je dit niet helemaal bevallen kan je natuurlijk gebruik maken van een andere kalender-app, die je uit de Play Store kunt downloaden zoals Today Calendar of de Google Calendar app van Google zelf.

Honor Holly review

Overige apps

Op de Honor Holly vinden we standaard een aantal applicaties voorgeïnstalleerd. Dit zijn onder andere de Facebook-app, de Twitter-app en een office-app. Dit is echter geen enkel nadeel, want we zijn heel erg blij dat we die voorgeïnstalleerde applicaties gewoon zonder gedoe van het toestel kunnen verwijderen. Hier kunnen veel smartphone-fabrikanten nog wat van leren en bedanken Honor voor deze keuzevrijheid!

Honor Holly review

Accu en snelheid

De Honor Holly is voorzien van een 1.3 GHz quad-core processor. En dat is best opvallend voor een toestel in deze prijsklasse. Het toestel voert de taken prima uit alleen merken we soms een lichte vertraging bij het openen van een applicatie.

Honor Holly review

Honor heeft de Honor Holly voorzien van een 2000 mAh accu, wat erg netjes is voor deze prijs. We zijn te spreken over de prestaties van de accu van de Honor Holly. Bij normaal gebruik kan je het circa twee dagen volhouden met de Honor Holly. Wat daarnaast erg positief is aan de accu van de Honor Holly is dat het toestel in stand-by erg weinig vraagt, waardoor er een langer uithoudingsvermogen gerealiseerd kan worden.

Honor Holly review

Honor scoort verder punten met de beschikbare opslagruimte. De opslagruimte van de Honor Holly bedraagt namelijk maar liefst 16GB. Voor deze prijsklasse is dat meer dan perfect. Het toestel biedt verder de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een geheugenkaart van maximaal 32GB.

Honor Holly review

Beoordeling Honor Holly

De Honor Holly hebben we nu een aantal weken in bezit gehad. Dagelijks hebben we het toestel onder diverse omstandigheden gebruikt en we kwamen tot een duidelijk oordeel: dit is een geweldige telefoon. Voor nog geen 150 euro heb je een geweldige smartphone in je zak waarbij wel op de prijs bespaard is, maar niet op de functies.

Honor Holly review

Uiteraard moet je concessies doen voor deze prijs, maar die vallen voor een groot deel in het niet door zijn prijs en kwaliteit over het algemeen. Vaak zien we toestellen voor deze prijs waarbij het toch niet helemaal je van het is. Dat is bij de Honor Holly overduidelijk anders. Het uithoudingsvermogen, de afwerking en de grootte van het interne geheugen zijn grote pluspunten. De concessies die we vooral moeten doen zijn vooral op het gebied van de camera. De Honor Holly is nu verkrijgbaar bij Bol.com.

Specificaties Honor Holly

Vormgeving en scherm

Afmetingen (L x B x H) 142.2 x 72.3 x 9.4 mm
Gewicht 156 gram
Beschikbare kleuren Zwart, wit
Schermgrootte 5,0 inch / 1280 x 720 px
Scherm-technologie IPS LCD / 294 ppi

Netwerk en opslag

Netwerken 2G, 3G, WiFi b/g/n
SIM Micro-SIM
Intern geheugen 16 GB / 1 GB RAM
Uitbreidbaar geheugen Ja / max. 32GB
Overige connectiviteit Bluetooth 4.0, GPS, FM Radio

Camera

Camera achterkant 8 megapixel
Camera voorkant (frontcamera) 2 megapixel
Videocamera 1080p HD
Flitser LED

Android, processor en accu

Android-versie Android 4.4.2 KitKat
Skin Huawei Emotion UI 2.3
Processor MediaTek MT6582
Snelheid processor Quad-core / 1.3 GHz
Accu 2000 mAh
Adviesprijs 140 euro
Honor Holly
 • 7.2/10
  Design - 7.2/10
 • 8.5/10
  Gebruiksgemak - 8.5/10
 • 7/10
  Camera - 7.0/10
 • 7.5/10
  Snelheid - 7.5/10
 • 8.8/10
  Uithoudingsvermogen - 8.8/10
 • 9.9/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 9.9/10
8.2/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Prijs-kwaliteitsverhouding
 • Afwerking
 • Uithoudingsvermogen
 • Voorgeïnstalleerde apps kunnen verwijderd worden
 • LED-notificatie
 • Dual-sim ondersteuning
 • Interne geheugen

Minpunten

 • Touch-sensitive toetsen niet verlicht
 • Camera
 • Speaker aan de achterzijde
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel