7 Weeks: ideale app om je goede voornemens bij te houden

Misschien heb je voor het jaar 2016 wel goede voornemens? Met de app 7 Weeks kan je de voortgang van je goede voornemens bijhouden op een handige manier. Geen overbodige toeters en bellen, maar precies wat je nodig hebt is in de 7 Weeks app te vinden. Wat is jouw goede voornemen?

7 Weeks

De app 7 Weeks is een zogenoemde ‘Habit & Goal Tracker’. Eerder bespraken we een soortgelijke app genaamd Trackthisforme, maar 7 Weeks werkt net iets anders. Je goede voornemen wordt over een periode van 7 weken bijgehouden. Wanneer je 49 dagen je goede voornemen hebt volgehouden, kan je er vanuit gaan dat je een (slechte) gewoonte hebt doorbroken, zo laten de ontwikkelaars weten. De app moet je helpen om jezelf uiteindelijk het gewenste doel te laten behalen.

Goede voornemens

Bij het opstarten van de 7 Weeks app krijg je de mogelijkheid een doel in te stellen. Vervolgens kan je eventueel een reden voor je motivatie eraan toevoegen om jezelf aan het goede voornemen te helpen herinneren. Je kiest de startdatum en vervolgens gaan de zeven weken van start. Onder het kopje ‘Habit’ vind je een kalender waarop je per dag kunt aangeven of je die dag de handeling hebt voltooid, dat het niet is gelukt of dat je die nog moet doen. Bij statistieken zie je de precieze voortgang en zie je wanneer je voornemen ‘afloopt’.

Personaliseren

Op het gebied van personaliseren heeft de applicatie genoeg te bieden. In 7 Weeks kan je kiezen uit een licht of donker thema, en ook kan je de accentkleur aanpassen naar een kleur uit het Material Design kleurenpalet. Om jezelf te motiveren kan je iedere ochtend en/of avond een melding instellen. Een voordeel van 7 Weeks is dat de applicatie gratis is te gebruiken en geen advertenties heeft. Je kunt middels een in-app aankoop wel meer kleuren krijgen, meer alarmen instellen, verder te gaan na 49 dagen en twee widgets op je homescreen te plaatsen.

7 Weeks kan gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Interessant:

7 Weeks - Simplest Habit and Goal tracking
7 Weeks - Simplest Habit and Goal tracking
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel