Android Gingerbread toestellen vanaf nu vrijwel onbruikbaar

Smartphones en andere apparaten met Android Gingerbread zijn vanaf nu vrijwel onbruikbaar. Eerder werd al bekend dat Google zou stoppen met de ondersteuning voor Android 2.3.7 Gingerbread, dus er komt definitief een eind aan het Gingerbread-tijdperk.

Gingerbread niet meer ondersteund

Vele toestellen verschenen sinds het uitrollen van Android Gingerbread met deze Android-versie. Denk aan de LG Optimus 2X Speed, Samsung Galaxy S2, de Sony Xperia S en ook de Nexus S kwam met Android Gingerbread op de markt. Nu komt er aan al dit moois een eind. In augustus maakte Google bekend dat het een aantal restricties in zou stellen voor toestellen met Android 2.3.7 Gingerbread en lager. Dit zorgt ervoor dat toestellen nagenoeg onbruikbaar worden gemaakt. Dit alles met het oog op de (online) veiligheid.

Vanaf nu is het op toestellen met Android 2.3.7 Gingerbread niet meer mogelijk om in te loggen bij Google-diensten. Dit betekent dat Google Maps, Gmail, YouTube en andere Google-diensten niet meer zullen werken. Mocht je op je Gingerbread-toestel nog je mail op willen halen, dan kun je hiervoor de browser gebruiken en dan naar de mobiele website van de maildienst.

Het is echter af te raden om een toestel met Android Gingerbread te blijven gebruiken. Dit alles rondom veiligheidslekken die niet meer bijgehouden worden met updates.

Lees ook

Reageer op dit artikel