Google Maps krijgt opties voor bewerken en delen van je profiel

Google Maps komt wederom met nieuwe features voor de Google Maps app. De applicatie krijgt vanaf nu de mogelijkheid om vanuit de app je profiel te bewerken en deze desgewenst te delen met derden.

Google Maps profiel

Google rolt een nieuwe feature uit voor de Google Maps app. Vanaf nu is het mogelijk om je profiel te bewerken en een aantal instellingen hiervoor aan te passen. Via het menu aan de zijkant kies je hiervoor ‘Mijn profiel’. Vervolgens krijg je een overzicht te zien, met de laatst geschreven reviews en foto’s. Tevens vind je daar een aantal mogelijkheden. Je kunt een biografie van maximaal 200 tekens achterlaten, waardoor anderen een korte omschrijving over je kunnen bekijken. Ook kun je je naam en foto aanpassen zonder de app te hoeven verlaten.

Google Maps profiel

Een andere optie is ‘profielinstellingen’. Hier heb je direct toegang tot de instellingen, waaronder de zichtbaarheid van je bijdragen. Je hebt twee opties bij deze instellingen. Je kunt je openbare profiel wel of niet met bedrijven delen, en je kunt ervoor kiezen om bijdragen in je profiel weer te geven in je profiel.

Google Maps profielsinstellingen

De profielinstellingen in Google Maps wordt beschikbaar gesteld via een server-side update. Je hoeft dus niet eerst een update hiervoor te downloaden uit de Google Play Store.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel