Google Maps krijgt binnenkort straatverlichting-laag en Bulk-delete in Tijdlijn

Er komen nieuwe functies aan voor Google Maps. De ontwikkelaars van de kaartendienst zijn bezig met een speciale laag voor veiligere straten. Daarbij komt Google met een optie waarbij je snel meerdere plaatsen uit je Tijdlijn kunt verwijderen.

Google Maps krijgt nieuwe functies

De ontwikkelaars van Google Maps zitten maar niet stil. Op termijn kunnen we wederom nieuwe functies verwachten in de kaarten-app. Google heeft één van deze twee functies zelf alvast aangekondigd en komt naar verwachting in januari beschikbaar. Deze heeft betrekking op de Timeline, ofwel tijdlijn-functie. Hiermee wordt precies bijgehouden hoe je je verplaatst en waarheen, mits je de locatiegeschiedenis hebt ingeschakeld.

Google Maps tijdlijn bulk verwijderen

Het is al mogelijk om individuele plaatsen uit je tijdlijnoverzicht te verwijderen of de tijdlijn uit te schakelen, maar vanaf januari moet het mogelijk worden om meerdere plaatsen tegelijkertijd te verwijderen. Hierbij gaat het niet alleen om meerdere plaatsen op één dag, maar juist ook om een bepaalde plaats die je één of meerdere keren bezocht hebt.

Verlichte straten

In het verleden heeft Google al functionaliteit toegevoegd om meer een veiliger gevoel te creëren, zoals de Veilig blijven modus; dat moet verder uitgebreid worden.  In de code van de applicatie zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe functie in Maps, waarbij er gekozen kan worden voor een nieuwe laag. Deze laag richt zich specifiek op de fel verlichte straten; waarbij dus goede straatverlichting aanwezig is. Het lijkt erop dat dit als laag toegevoegd wordt, zodat je snel kunt zien of je een bepaalde straat wellicht beter kunt vermijden.

Het ligt voor de hand dat Google deze functie niet direct overal beschikbaar stelt. Er moet immers ook voldoende informatie verzamelen. De straatverlichting-laag kan vooral ook handig zijn voor toeristen, of als je ergens niet bekend bent. Je kunt door deze modus voor jezelf een veiligere route nemen. Er zijn nog geen beelden van de nieuwe functie helaas.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel