Google Maps rolt rolstoeltoegankelijke routes uit via app

Google Maps heeft een nieuwe verbetering doorgevoerd voor de gelijknamige navigatie-app. De Google Maps app kan vanaf nu rekening houden met rolstoeltoegankelijke routes, wat van pas komt in het openbaar vervoer.

Google Maps: rolstoeltoegankelijkheid

Er is een server-side update uitgerold voor Google Maps. Bij het uitstippelen van je route met het openbaar vervoer kun je vanaf nu aangeven dat er rekening gehouden moet worden met de rolstoeltoegankelijkheid. De informatie hiervan is afkomstig van Lokale Gidsen en andere informatie die bij Google aangeleverd wordt.

De rolstoeltoegankelijkheid wordt al getoond bij verschillende andere plaatsen; denk aan restaurants, winkels, hotels en andere voorzieningen. Over de toegankelijkheid per rolstoel in het OV wordt gekeken naar de stations en de routes zelf. Daarnaast wil Google de dienst verbeteren door gebruik te maken van Street View beelden.

De functie wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het kan zijn dat de functie niet bij iedereen tegelijk beschikbaar is. Je kunt bij het plannen van een OV-route in beeld kiezen voor ‘opties’, waar je de optie te zien krijgt voor rolstoeltoegankelijkheid.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel