Google Maps: website krijgt nieuwe lik verf met Material Design

De website van de kaartendienst Google Maps is voorzien van een nieuwe lik verf. Google bracht eerder al een nieuwe vormgeving naar de webversie van Google Maps, maar nu is ook de rest van de vormgeving nog strakker geworden, waarbij gebruik wordt gemaakt van Material Design.

Google Maps website

Zonder er ruchtbaarheid aan te geven heeft Google de website van Google Maps een vernieuwde vormgeving gegeven. Het nieuwe ontwerp van de Google Maps website is er flink op vooruit gegaan en voorzien van Material Design. De weergave van een plaats is er vooral mooier op geworden. We zien nu een grotere foto met daarbij een aantal extra opties.

Google Maps web

Een van deze opties is nog steeds de functie ‘naar apparaat verzenden‘. Begin juli ontdekte DroidApp de mogelijkheid om je locatie te delen vanuit de browser. Ook kan je kijken wat er in de buurt is en kan je de plaats opslaan. Door voor de optie ‘delen’ te kiezen kan je ook de kaart insluiten of de link van de plaats delen. Direct wordt er, wanneer beschikbaar, ook gelijk de Wikipedia-tekst getoond, deze hoef je niet meer zelf uit te klappen. Street View en komende gebeurtenissen/evenementen worden ook weergegeven bij de plaats. Natuurlijk kan je ook nog steeds direct de routebeschrijving opvragen.

Medio juli voerde Google al wijzigingen door in de website van Google Maps. Het zogenoemde hamburger-menu werd toegevoegd en kwamen er nog een aantal visuele veranderingen. De nieuwe interface van Google Maps web ziet er een stuk strakker uit en oogt rustiger door het gebruik van meer witruimte.

Ook een kijkje nemen op de vernieuwde website? Je kunt hier de Google Maps website raadplegen.

Ook interessant:

Lees ook

Reageer op dit artikel