Google Now gaat complexe vragen voor je beantwoorden

Google Now, ofwel Google Zoeken, maakt het vanaf nu mogelijk om complexere vragen te voorzien van een antwoord. Het stellen van vragen is iets wat sinds enige tijd ook mogelijk is in het Nederlands. Met de toevoeging van uitgebreidere vragen wordt de digitale assistent weer een stukje slimmer.

Google Now

De zoekfunctie in Google Now, Google Zoeken, is uitgebreid met de mogelijkheid om complexe vragen te stellen. Google zou vanaf nu in staat zijn om deze vragen ook te beantwoorden. In Nederland is het pas sinds het begin van dit jaar mogelijk om vragen in het Nederlands te stellen in Google, waarbij de functies in de zomer van dit jaar flink uitgebreid werden. Sinds vorige maand is het mogelijk om een WhatsApp via Google Now te sturen en ook Telegram wordt ondersteund.

Google complexe vragen

Met de nieuwe toevoeging in Google Now kunnen Engelstalige gebruikers complexere vragen stellen. Hierbij wordt rekening gehouden algoritmes waar Google op een slimme manier mee om gaat. Hierbij worden bepaalde dingen uit een vraag gebruikt om je het juiste antwoord te geven. Zo kan een bepaalde aanduiding in de tijd gebruikt worden om je het juiste antwoord te geven. Voorbeelden die Google zelf geeft voor de complexere vragen;

  • “What songs did Taylor Swift record in 2014?”
  • “What are some of Seth Gabel’s father-in-law’s movies?”
  • “What was the U.S. population when Bernie Sanders was born?”

De complexe vragen zullen voorlopig alleen naar de Engelstalige gebruikers van Google Search uitgerold worden. Wanneer de functie ook beschikbaar is ons land, dan lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel