LG gaat Android 8.0 Oreo uitbrengen voor 5 toestellen

Vijf toestellen van de Koreaanse fabrikant LG zullen worden geüpdatet naar Android 8.0 Oreo. Dit wordt duidelijk aan de hand van berichten van telecomprovider T-Mobile. Ook de LG G5 krijgt de update.

Oreo voor vijf toestellen van LG

Android 8.0 Oreo is al enige tijd geleden uitgebracht en inmiddels is ook Android 8.1 Oreo er. Waar sommige fabrikanten reeds zijn begonnen met het updaten van hun smartphones, is dit nog niet bij iedere fabrikant het geval. Ook bij LG blijft het maar onduidelijk welke toestellen wanneer de update krijgen.

LG V30 Oreo

Nu wordt er iets meer duidelijk dankzij informatie van de Amerikaanse tak van T-Mobile. Volgens de bij hun bekende informatie zullen vijf LG smartphones bijgewerkt worden naar Android 8.0 Oreo. Het gaat hierbij uiteraard om de LG G6 en LG V30. Daarbij zal ook de LG G5 de update krijgen. De andere twee toestellen die de update krijgen zijn de LG V20 en LG V30+. Overigens voor de G5: we hopen het beste. Want LG heeft ooit ook beloofd Nougat uit te brengen voor de LG G4, die hebben we nog altijd niet gezien.

Dit betekent dat er een aantal toestellen niet bijgewerkt zullen worden, waaronder de LG Q6. Een slechte zaak in onze ogen. Ook lijkt de LG G5 SE geen update meer te krijgen naar de nieuwere Android-versie, hetzelfde geldt voor de 2017-versies van de LG K-serie.

LG G5 Android 8.0 Oreo T-Mobile

Maar wanneer?

Helaas wordt niet verteld wanneer de update beschikbaar zou moeten komen. Eerder werd er gesproken over het eerste kwartaal van 2018 voor de V30 en eerste helft voor de G6. Voor de V30 zou dit betekenen dat de update mogelijk deze maand al komt. Eind vorig jaar werd de beta-test al opgezet in Zuid-Korea voor de G6 en V30, maar in Europa blijft het stil.

Zodra de update beschikbaar is, houden we je uiteraard op de hoogte. Overigens heeft LG ook al aangegeven Android 8.1 Oreo beschikbaar te stellen voor de V30 en G6, maar het is onbekend of dan versie 8.0 wordt overgeslagen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel