LG geeft reactie op het gebruik van plastic LG G5

Het bekrassen van de achterkant van de LG G5 deed vorige week flink wat stof opwaaien, want is de LG G5 nu van plastic met een beetje metaal? LG heeft gereageerd op de beschuldigingen en laat weten uit welke materialen het toestel is vervaardigd.

LG G5 beschikt over speciale laag

Vorige week berichtten wij over de suggestie dat de LG G5 van plastic zou zijn, dit blijkt onjuist en waarom dat vertelt LG in een statement. In de video wordt met behulp van een stanleymes de achterkant open gesneden en bekrast. Het materiaal dat los komt is een speciale coating gemaakt van grondverf, aluminium en een aantal niet gespecificeerde metaal deeltjes. Daarmee is dit toestel zeker niet van plastic.

LG G5 achterkant

De speciale legering waaruit de LG G5 is vervaardigd is ontwikkeld door het Koreaanse Institute of Industrial Technology en wordt gebruikt in onder andere auto’s en vliegtuigen. Voor zowel auto’s en vliegtuigen ben je op zoek naar een stevig maar lichtgewicht materiaal. LG heeft er voor gekozen om dat zelfde materiaal te gebruiken in haar nieuwste vlaggenschip.

De LG G5 zal naar alle verwachting nog deze maand uitgeleverd gaan worden, je kunt dit toestel al enige tijd pre-orderen. De G5 werd op het Mobile World Congress 2016 aangekondigd met een reeks accessoires onder de naam ‘LG Friends’.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel