Pokémon Go: nieuwe nauwkeurige Nearby-weergave nu in Europa

Pokémon Go heeft een nieuwe verbetering gekregen middels een server-side update. Vanaf nu is de nieuwe Nearby weergave beschikbaar in ons land. Het moet hierbij mogelijk zijn om sneller een Pokémon te vinden en te vangen. Eerder werd de nieuwe weergave al uitgerold in Amerika.

Pokémon Go Nearby

Om te zien waar en welke Pokémon in de buurt is, kan je in Pokémon Go de Nearby-functie gebruiken. Deze functie is sinds het bestaan van het spel een aantal keer veranderd en ook vandaag is er een wijziging doorgevoerd. Het spel laat vanaf nu in Europa, en dus ook in Nederland en België, een nieuwe weergave zien van Nearby, deze wordt uitgerold via een server-side update.

Pokémon Go Nearby

Nieuwe Nearby weergave

De nieuwe Nearby weergave laat voortaan een foto zien van de locaties in de buurt waar een Pokémon is te vinden. Daarbij is te zien welke Pokémon er in de buurt is. Tevens kan je door op de desbetreffende foto van ‘in de buurt’ te tikken, zien waar je heen moet lopen. De locatie van de Pokémon wordt namelijk dan uitgestippeld en getoond op de kaart.

Nearby kritiek

Niantic kreeg vaak kritiek op de werking van de Nearby-functie. Begin augustus kwam een update uit waarbij ‘Nearby’ compleet werd geminimaliseerd en eigenlijk onbruikbaar werd. De voetstapjes werden namelijk uit de game gehaald. De nieuwe weergave die vanaf nu beschikbaar is, dook in Pokémon Go 0.33 al op, maar is dus nu beschikbaar voor iedereen. Apps van derden die aangaven waar Pokémon zaten, gebruikten de API van Niantic. Echter zou dit volgens de ontwikkelaar de spelbeleving bederven en besloot hierop al deze diensten te blokkeren.

De update

Zoals gezegd is de nieuwe Nearby feature beschikbaar voor iedereen via een server-side update. Dit betekent dat er geen update gedownload hoeft te worden uit de Google Play Store. We kunnen deze maand waarschijnlijk wel de december update voor Pokémon Go verwachten. Hierbij wordt onder andere het ruilen van Pokémon en 100 nieuwe wezens verwacht.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis
Tip
Robbert
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel