Samsung Uhssup wordt nieuwe app om je locatie te delen met vrienden

Het delen van je locatie werd vorig jaar een grotere hype doordat verschillende apps deze functie toevoegde. Denk aan WhatsApp, Google Maps en Telegram. Nu wil Samsung met de app Uhssup ook in deze wereld stappen. 

Samsung Uhssup om je locatie te delen

Samsung heeft een aanvraag gedaan voor een trademark genaamd Uhssup. Bij de omschrijving van de aanvraag staat de omschrijving waarbij het gaat om een mobiele applicatie. Deze applicatie moet het mogelijk maken om realtime je locatie te delen met anderen. Ook moet het daarbij mogelijk worden om andere gebruikers te vinden binnen de app en zo te communiceren.

Verschillende diensten kwamen in 2017 met het delen van je locatie. De mogelijkheid kwam bijvoorbeeld naar Telegram, WhatsApp en Google Maps.

Google maps locatie delen

De aanvraag is ingediend in zowel Azië als in Europa. De kans lijkt daarmee te bestaan dat de app mogelijk voorgeïnstalleerd wordt op Galaxy-toestellen. Echter kan het nog wel even duren voordat de applicatie definitief uitgebracht wordt. Er bestaat een (kleine) kans dat de dienst helemaal niet verschijnt. Samsung brengt wel vaker eigen apps uit; een voorbeeld is Samsung In-Traffic Reply. Eerder had het de eigen messenger-app ChatOn, maar dit werd geen succes.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel