8 apps voor je vakantie in Nederland en de Waddeneilanden

Je kan natuurlijk naar het buitenland op vakantie, maar ook in Nederland is er van alles te beleven. In deze vakantiespecial van DroidApp, lichten we de handigste en leukste applicaties uit voor je vakantie in Nederland. Daarbij hebben we ook een aantal applicaties op een rijtje gezet als je op vakantie gaat naar een van de Waddeneilanden.

Vakantie apps Nederland en Waddeneilanden

natuur-routes-natuurmonumenten

Natuur Routes Natuurmonumenten

De mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes door de Nederlandse natuur vind je in de app van Natuurmonumenten. De applicatie bevat op dit moment 25 verschillende routes en voortdurend uitgebreid worden, die automatisch in de app worden toegevoegd. Als je je vooraf de routes download kan je de applicatie offline gebruiken.

Natuur Routes Natuurmonumenten
Natuur Routes Natuurmonumenten
Ontwikkelaar: Shoudio
Prijs: Gratis

fiets! nl

Fiets! NL

Met de app Fiets! NL kan je aan de hand van de verschillende fietsknooppunten door heel Nederland je eigen fietstocht samenstellen. Je ziet precies hoeveel kilometer de afstand is tussen twee knooppunten. De route die je hebt gefietst kan je opslaan, maar je kan ook andere routes downloaden uit de online database van Fiets! NL. Voor het gebruik heeft de applicatie wel een actieve dataverbinding nodig.

Fiets! NL
Fiets! NL
Ontwikkelaar: Stoneroos
Prijs: Gratis

fietsroutes

Fietsroutes

Met deze applicatie kan je kiezen uit 3500 fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietstochten zijn vooraf samengesteld aan de hand van het fietsknooppunten-netwerk. Je kan de routes kiezen op basis van lengte en provincie maar je kan ook handmatig zoeken op bijvoorbeeld plaatsnaam. Daarnaast kan de applicatie van Fietsroutes ook alle fietsroutes weergeven die in de buurt van je huidige locatie beschikbaar zijn.

visit_holland

Visit Holland

Visit Holland is een applicatie waarmee je zowel online als offline de verschillende steden, attracties, bezienswaardigheden en andere tips kan ontdekken voor je vakantie in Nederland. De applicatie kan tevens kaarten offline opslaan en de app is beschikbaar in 10 talen. Daarnaast kan je je eigen agenda aanmaken met interessante tips die je in de applicatie tegen bent gekomen.

Visit Holland
Visit Holland
Prijs: Gratis

Netherlands-Travel-Guide

Netherlands Travel Guide

Triposo heeft ook voor Nederland een uitgebreide reisgids uitgebracht als applicatie. De app, die zonder dataverbinding is te gebruiken, geeft een breed overzicht aan bezienswaardigheden, activiteiten, steden en overige nuttige informatie binnen Nederland. Netherlands Travel Guide is zowel voor de Nederlander als voor de vakantieganger uit het buitenland een aanrader om te installeren.

Netherlands Travel Guide
Netherlands Travel Guide
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

DirectLease Tankservice

DirectLease Tankservice

Met de applicatie DirectLease Tankservice heb je alle brandstofprijzen binnen handbereik. De Tankservice-app bespraken we een poosje geleden al op DroidApp in een uitgebreide review van Tankservice. De applicatie is zeker voor ons, als Hollanders zijnde, onmisbaar op je telefoon. De Tankservice app geeft van elke brandstof de prijzen weer en is duidelijk opgezet. Soms kan het lonen om een paar meter verder te rijden voor zomaar 10 cent voordeel per liter.

DirectLease Tankservice
DirectLease Tankservice
Ontwikkelaar: App It Up
Prijs: Gratis

WadsApp Texel

Texel WadsApp

Met de WadsApp van Texel vind je alle nuttige informatie over dit Waddeneiland. Op slechts 20 minuten varen vanaf Den Helder ben je op het Waddeneiland Texel. Texel WadsApp geeft je alle nuttige informatie van uitgaanstips, winkels, restaurants tot aan fiets- en wandelroutes. Daarnaast geeft de applicatie boeiende achtergrondinformatie in de vorm van tekst, foto’s en geluiden.

Texel WadsApp
Texel WadsApp
Prijs: Gratis

Terschelling-WadsApp

Terschelling WadsApp

Niet alleen voor Texel is de app WadsApp. Ook voor Terschelling is er een soortgelijke applicatie. Met de applicatie Terschelling WadsApp heb je alle nuttige informatie rondom Terschelling in je broekzak.

Terschelling WadsApp
Terschelling WadsApp

Dit overzicht is voor het laatst herzien op 15 mei 2016.

Lees ook

Reageer op dit artikel