Bol Audio & beeld

Christmas: de 16 beste kerst apps en games

Sinterklaas is het land uit, dus nu breekt de tijd aan van de kerstboom, gezelligheid, lekker eten en… apps; kerst apps wel te verstaan. DroidApp heeft met de kerstdagen in het vooruitzicht zestien applicaties op een rijtje gezet, welke onmisbaar zijn tijdens de kerstdagen! Het overzicht bestaat uit zowel kerst games als kerst apps voor Android.

Kerst apps en games voor Android

Op de radiostations is het afspelen van kerstmuziek al aan de gang en dus kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. In de Google Play Store zijn duizenden applicaties en games te vinden, waaronder natuurlijk ook apps voor kerst.

Met deze handige lijst hoef je niet zelf te zoeken naar apps en games, dat hebben wij voor je gedaan. In het overzicht vind je 16 apps en games voor de kerstdagen. Mocht je er een missen die je ècht moet downloaden, laat het dan in een reactie weten, dan voegen we hem toe!

Kerstmarkten Duitsland

Geen kerst zonder kerstmarkt. Vooral in Duitsland is de zogenoemde ‘Weihnachtsmarkt’ elk jaar een populaire bestemming voor veel Nederlanders. Met de app ‘Christmas Markets in Germany’ zie je waar je terecht kunt voor de kerstmarkten in Duitsland. Je vindt in de kerstmarkt app informatie, de openingstijden en je kunt zelfs een quiz spelen waarbij je ziet welke kerstmarkt het best bij je past.

Kerstmarkten app

Christmas Markets in Germany
Christmas Markets in Germany
Ontwikkelaar: Triptale
Prijs: Gratis

Google Santa Tracker

Met Google Santa Tracker kan je van alles doen. Elke dag komt er een optie bij, dankzij de adventskalender die in de app te vinden is. Google Santa Tracker bevat tal van mini-games, interessante informatie over bijvoorbeeld de kerstman en kan je video’s bekijken. Verder kan je vanaf 24 december precies zien waar de kerstman op dat moment is. Ook kan je middels een soort van Pokémon Go game op zoek gaan naar de kerstman.

Google Santa Tracker 2016

Google Santa Tracker
Google Santa Tracker
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Saint Nicks Dash

De game Saint Nicks Dash laat je de kerstman begeleiden door de 75 levels. Daarbij moet je obstakels ontwijken en door de werelden heen verschillende dingen verzamelen. Dit kan snoep zijn, maar ook speciale traktaties.

Saint Nicks Dash

Saint Nicks Dash
Saint Nicks Dash
Ontwikkelaar: Eye Box Games
Prijs: Gratis

Doodle Jump Christmas Special

Doodle Jump is al lange tijd een populair spel onder Android-gebruikers. Met Doodle Jump Christmas Special heb je een game op je toestel staan waar je je wel wat uren mee kunt vermaken. Het wezen moet je zolang mogelijk naar boven laten springen, door op de verschillende plateaus te landen. Spring je er naast, of word je geraakt door iets, dan val je naar beneden en moet je opnieuw beginnen.

doodle jump christmas

Doodle Jump Christmas Special
Doodle Jump Christmas Special
Ontwikkelaar: Lima Sky LLC
Prijs: Gratis+

Christmas Wallpapers

In de app Christmas Wallpapers zijn tientallen achtergronden te vinden die je kan instellen als wallpaper. Met de wallpapers uit deze app krijg je je smartphone helemaal in kerst-stijl.

Christmas Wallpapers

Christmas Wallpapers
Christmas Wallpapers
Ontwikkelaar: Infinity
Prijs: Gratis

Christmas Ringtones

Met de app Christmas Ringtones hoor je voortaan een kerstmuziekje als iemand je belt, of je een nieuw bericht ontvangt. Er is genoeg keuze aan beltonen en sms-geluiden.

Christmas Ringtones

Christmas Ringtones
Christmas Ringtones
Ontwikkelaar: Aria Ringtones
Prijs: Gratis

Christmas Photo Frames

Breng je foto’s in kerstsfeer met de Christmas Photo Frames app. Een mooie kerstlijst, winterachtig filter of een van de andere talloze effecten om je foto het echte kerstgevoel te geven.

Christmas Photo Frames

VTM Koken

Vind je gourmetten zooo 2013? Met de app VTM Koken bereid je op een speciale manier je kerstdiner voor. De applicatie bevat talloze recepten met duidelijke bereidingswijze. De video’s laten daarbij stap-voor-stap zien hoe je het koningsmaal gerealiseerd krijgt.

vtm koken

VTM Koken – receptenapp
VTM Koken – receptenapp
Ontwikkelaar: MEDIALAAN
Prijs: Gratis

Christmas Gift List

Met de Christmas Gift List applicatie hou je voor jezelf overzichtelijk welke cadeau’s anderen gevraagd hebben, en welke je daarvan nog moet kopen. Daarnaast kan je je verlanglijstje delen met anderen en per persoon een budget instellen. Om voor anderen geheim te houden wat je hebt gekocht, kan je de applicatie beveiligen met een wachtwoord.

xmaslist

Christmas Gift List
Christmas Gift List
Ontwikkelaar: engApps
Prijs: Gratis+

NPO 3FM (Serious Request)

De NPO 3FM-app zorgt ervoor dat je tijdens Serious Request overal op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Serious Request begint op 18 december en duurt tot en met 24 december. In deze periode sluiten drie 3FM-DJ’s zich op in het Glazen Huis, welke dit jaar te vinden is in het Apeldoorn. Ook kan je live kijken naar het plein, het glazen huis en alles eromheen, of gewoon luisteren.

Serious Request app

NPO 3FM – Music Starts Here
NPO 3FM – Music Starts Here
Ontwikkelaar: NPO
Prijs: Gratis

ElfYourself

ElfYourself by Office Depot geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke video te creëren. Je laadt een vijftal foto’s in die vervolgens om worden getoverd naar een elfje. Druk op let’s dance, en het resultaat is een lachwekkend dansfilmpje met je vrienden of familie.

elfyourself

ElfYourself® By Office Depot
ElfYourself® By Office Depot

Christmas Live Wallpaper Free

Met de Christmas Live Wallpaper Free heb je een mooie live-wallpaper van een lichtgevende kerstboom. Desgewenst kan je de achtergrond met de kerstboom aanvullen met een countdown, die aangeeft hoelang je nog moet wachten totdat het kerst is.

christmas_live_wallpaper

Christmas Live Wallpaper Free
Christmas Live Wallpaper Free

Kerst Radio – Xmas

Natuurlijk is er ‘Skyradio – The Christmas Station’. Met de Xmas Radio app kun je naar tientallen verschillende radiozenders luisteren die allemaal kerstmuziek draaien. Uit de meer dan 100 kerst radiostations kun je je eigen genre kiezen, denk aan klassiek, loungy, rock of juist country kerstmuziek. Deze week is een update verschenen met nog meer radiostations.

kerst radio app

Sky Radio: The Christmas Station

Radiozender Sky Radio staat bekend als de kerst-zender tijdens de feestdagen. Echter beschikt de Sky Radio applicatie over een aparte ‘zender’ waarbij je de hele dag door kan genieten van kerstmuziek. Van Mariah Carey tot aan Youp van ’t Hek, van Wham tot aan Band Aid komen voorbij.

skyradio_kerst

Sky Radio
Sky Radio
Ontwikkelaar: Talpa Radio
Prijs: Gratis

Angry Birds Seasons

Angry Birds is er in diverse thema’s waarvan Seasons er een is. Angry Birds Seasons beschikt over tal van winterse levels waarbij de boze vogels de groene varkens moeten verjagen. Met de update die vorige week uitkwam zijn er 25 nieuwe levels toegevoegd. Angry Birds Seasons beschikt nu over meer dan 500 levels, waardoor je je uren kunt vermaken met deze game.

Angry Birds Seasons

Christmas Sweater Watch Face

Ben je in het bezit van een Android Wear smartwatch? Dan is de applicatie Christmas Sweater Watch Face een niet te missen app. Deze toepassing verandert de wijzerplaat van je smartwatch in een echte, traditionele kersttrui. Meer kerst-tips voor je smartwatch? Lees dan ook Kerst: 6 winterse Android Wear watch faces voor je smartwatch.

Christmas Sweater Watch Face

Christmas Sweater Watch Face
Christmas Sweater Watch Face
Ontwikkelaar: thema
Prijs: € 1,19+

Heb jij nog een interessante kerst-app of game gevonden, die niet in dit lijstje staat? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht! Ben je benieuwd naar of het een witte kerst gaat worden of dat de zon gaat schijnen? Lees onze uitgebreide weer-app test 2017.

Bericht voor het eerst gepubliceerd: 7 december 2014
Laatst bijgewerkt met nieuwe content: 10 december 2017

Lees ook

Reageer op dit artikel