Christmas: dit zijn de beste kerst-apps en games voor 2021

De winkelstraten zijn verlicht, en het is weer de tijd van de kerstboom, gezelligheid, lekker eten en… apps; kerst apps wel te verstaan. DroidApp heeft met de kerstdagen in het vooruitzicht verschillende applicaties op een rijtje gezet, welke onmisbaar zijn tijdens de kerstdagen! Het overzicht bestaat uit zowel kerst games als kerst apps voor Android.

Kerst apps en games voor Android

Op de radiostations is het afspelen van kerstmuziek al volop aan de gang en dus kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. In de Google Play Store zijn duizenden applicaties en games te vinden, waaronder natuurlijk ook apps voor kerst.

Met deze handige lijst hoef je niet zelf te zoeken naar apps en games, dat hebben wij voor je gedaan. In het overzicht vind je apps en games voor de kerstdagen. Mocht je er een missen die je ècht moet downloaden, laat het dan in een reactie weten, dan voegen we hem toe!

Tip: nog inspiratie nodig voor (kleine) cadeautjes? Lees onze De 18 meest handige, beste cadeautips 2021

Google Duo

Ook dit jaar zullen we door het coronavirus op een andere manier kerst moeten vieren. Om toch de familie en vrienden ‘dichtbij’ te hebben kun je gebruik maken van verschillende apps. Laat je familie en vrienden Google Duo downloaden. Met deze app kun je elkaar videobellen. Met verschillende extra opties en mogelijkheden kun je een foto van elkaar maken en zijn er ook enkele functies voor kinderen beschikbaar. Je kunt groepsgesprekken houden met tot 32 mensen!

Google Duo foto

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Zoom

Een andere app die we dit jaar al veel hebben gebruikt met zijn allen, is Zoom. Deze toepassing is niet alleen handig voor het bedrijfsleven, ook met familie en vrienden. Net als bij Google Duo kun je Zoom zowel op de smartphone als op de computer gebruiken. Je kunt bestanden delen, chatten en natuurlijk met je vrienden en familie praten en tegelijkertijd hen ook zien.

Zoom

ZOOM Cloud Meetings
ZOOM Cloud Meetings
Ontwikkelaar: zoom.us
Prijs: Gratis+

Google Santa Tracker

Met Google Santa Tracker kan je van alles doen. Elke dag komt er een optie bij, dankzij de adventskalender die in de app te vinden is. Google Santa Tracker bevat tal van mini-games, interessante informatie over bijvoorbeeld de kerstman en kan je video’s bekijken. Verder kan je vanaf 24 december precies zien waar de kerstman op dat moment is. Ook kan je middels een soort van Pokémon Go game op zoek gaan naar de kerstman.

Google Santa Tracker 2018

Google Santa Tracker
Google Santa Tracker
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Christmas Countdown

Aan het aftellen tot kerst, dat kan in stijl met de vrolijke Christmas Countdown app. Deze applicatie geeft je de tijd totdat kerst aanbreekt in een winterse stijl. Daarbij geeft de applicatie je geanimeerde sneeuw en kun je iedere dag in de adventskalender een vakje openmaken met een een mooie wallpaper.

Christmas Countdown

De app is geheel vrij van advertenties. In de premium-versie vind je ook nog drie widgets, krijg je meer achtergronden en meer muziek.

Christmas Countdown
Christmas Countdown
Ontwikkelaar: Jupli
Prijs: Gratis+

Kerst kleurplaten

Voor de jongere smartphone- en tabletgebruikers is er nog een andere leuke applicatie. De Kerst Kleurplaten app bundelt verschillende kerstkleurplaten in de stijl van alles wat met kerst te maken heeft. Een kleurplaat van een kerstboom, de kerstman of iets anders, het is allemaal te vinden in de app.

Kerst kleurplaat

Kerst Kleurplaten
Kerst Kleurplaten
Ontwikkelaar: Coloring Games
Prijs: Gratis+

Kerst Radio – Xmas

Natuurlijk is er ‘Skyradio – The Christmas Station’. Met de Xmas Radio app kun je naar tientallen verschillende radiozenders luisteren die allemaal kerstmuziek draaien. Uit de meer dan 100 kerst radiostations kun je je eigen genre kiezen, denk aan klassiek, loungy, rock of juist country kerstmuziek. Deze week is een update verschenen met nog meer radiostations.

kerst radio app

Kerst RADIO
Kerst RADIO
Ontwikkelaar: BluMedialab.com BV
Prijs: Gratis+

De Hoeve van de Kerstman

Een vermakelijke en goed beoordeelde kerst-game is De Hoeve van de Kerstman. In dit spel bezoek je de kerstman in zijn boerderij op de Noordpool. Je helpt de kerstman met verschillende activiteiten zoals het maken van koekjes en snoepjes. Ook help je met het maken van pakjes voor de kinderen en ontvang je brieven van over de hele wereld.

De Hoeve van de Kerstman

De hoeve van de kerstman
De hoeve van de kerstman
Ontwikkelaar: foranj.games
Prijs: Gratis+

Albert Heijn – Appie

De Appie app van supermarkt Albert Heijn is eerder al voor de feestdagen bijgewerkt met een update. Hiermee wordt het op tafel zetten van een smakelijk kerstdiner een stuk makkelijker gemaakt. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een persoonlijk kerstmenu samen te stellen, zoals voorgaande jaren, maar je kunt wel tal van specifieke feestdagen-recepten bekijken in de app.

Appie Kerstmenu 2

Albert Heijn supermarkt
Albert Heijn supermarkt
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis

Christmas Wallpapers

In de app Christmas Wallpapers zijn tientallen achtergronden te vinden die je kan instellen als wallpaper. Met de wallpapers uit deze app krijg je je smartphone helemaal in kerst-stijl.

Christmas Wallpapers

Christmas Wallpapers
Christmas Wallpapers
Ontwikkelaar: Infinity
Prijs: Gratis

Christmas Ringtones

Met de app Christmas Ringtones hoor je voortaan een kerstmuziekje als iemand je belt, of je een nieuw bericht ontvangt. Er is genoeg keuze aan beltonen en sms-geluiden.

Christmas ringtones

Kerst Beltonen
Kerst Beltonen
Ontwikkelaar: Ringtones For Me
Prijs: Gratis

Christmas Photo Frames

Breng je foto’s in kerstsfeer met de Christmas Photo Frames app. Een mooie kerstlijst, winterachtig filter of een van de andere talloze effecten om je foto het echte kerstgevoel te geven.

Christmas Photo Frames

Receptenmaker

Met de app van Receptenmaker heb je toegang tot een groot aanbod aan recepten. Hiervoor maakt de app onder andere gebruik van de recepten van Allerhande (Albert Heijn) en Jumbo. Ook vind je honderden recepten die binnen 15 minuten bereiden klaar zijn, en kun je 5 random recepten voor laten schotelen. Receptenmaker geeft je ook inspiratie voor tal van andere gerechten, voor de Airfryer, de wok, pasta’s, drankjes, vis, salades of vele andere lekkernijen. Ben je niet heel handig in de keuken, dan vind je ook verschillende kooktechnieken met extra uitleg.

Receptenmaker app

Receptenmaker
Receptenmaker
Ontwikkelaar: Mobiel Bekeken
Prijs: Gratis+

Christmas Gift List

Met de Christmas Gift List applicatie hou je voor jezelf overzichtelijk welke cadeau’s anderen gevraagd hebben, en welke je daarvan nog moet kopen. Daarnaast kan je je verlanglijstje delen met anderen en per persoon een budget instellen. Om voor anderen geheim te houden wat je hebt gekocht, kan je de applicatie beveiligen met een wachtwoord.

xmaslist

Christmas Gift List
Christmas Gift List
Ontwikkelaar: engApps
Prijs: Gratis+

ElfYourself

ElfYourself by Office Depot geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke video te creëren. Je laadt een vijftal foto’s in die vervolgens om worden getoverd naar een elfje. Druk op let’s dance, en het resultaat is een lachwekkend dansfilmpje met je vrienden of familie.

elfyourself

ElfYourself®
ElfYourself®
Ontwikkelaar: Magic Mirror LLC
Prijs: Gratis+

Christmas Live Wallpaper Free

Met de Christmas Live Wallpaper Free heb je een mooie live-wallpaper van een lichtgevende kerstboom. Desgewenst kan je de achtergrond met de kerstboom aanvullen met een countdown, die aangeeft hoelang je nog moet wachten totdat het kerst is.

christmas_live_wallpaper

Christmas Live Wallpaper Free
Christmas Live Wallpaper Free
Ontwikkelaar: Jetblack Software
Prijs: Gratis

Sky Radio: The Christmas Station

Radiozender Sky Radio staat bekend als de kerst-zender tijdens de feestdagen. Echter beschikt de Sky Radio applicatie over een aparte ‘zender’ waarbij je de hele dag door kan genieten van kerstmuziek. Van Mariah Carey tot aan Youp van ’t Hek, van Wham tot aan Band Aid komen voorbij.

skyradio_kerst

Sky Radio
Sky Radio
Ontwikkelaar: Talpa Network B.V.
Prijs: Gratis

Angry Birds Seasons

Angry Birds is er in diverse thema’s waarvan Seasons er een is. Angry Birds Seasons beschikt over tal van winterse levels waarbij de boze vogels de groene varkens moeten verjagen. Angry Birds Seasons beschikt nu over meer dan 500 levels, waardoor je je uren kunt vermaken met deze game. Om de feestdagen door te komen kun je natuurlijk ook andere games spelen; zoals Candy Crush of Traffix.

Angry Birds Seasons

Angry Birds Seasons
Angry Birds Seasons

Christmas Sweater Watch Face

Ben je in het bezit van een Android Wear smartwatch? Dan is de applicatie Christmas Sweater Watch Face een niet te missen app. Deze toepassing verandert de wijzerplaat van je smartwatch in een echte, traditionele kersttrui. Meer kerst-tips voor je smartwatch? Lees dan ook Kerst: 6 winterse Android Wear watch faces voor je smartwatch.

Christmas Sweater Watch Face

Christmas Sweater Watch Face
Christmas Sweater Watch Face
Ontwikkelaar: thema
Prijs: € 1,19+

Heb jij nog een interessante kerst-app of game gevonden, die niet in dit lijstje staat? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht! Ben je benieuwd naar of het een witte kerst gaat worden of dat de zon gaat schijnen? Lees onze uitgebreide weer-app test 2021.

Bericht voor het eerst gepubliceerd: 7 december 2014
Laatst bijgewerkt met nieuwe content: 19 december 2021

Lees ook

Reageer op dit artikel