HTC biedt excuses aan voor HTC One M9

HTC heeft haar excuses aangeboden voor de HTC One M9. De Taiwanese fabrikant weet met de HTC One M9 -nog- niet de concurrentie achter zich te laten.

‘Sorry voor de HTC One M9’

HTC heeft haar excuses aangeboden voor de tegenvallende resultaten van de HTC One M9. Het gaat al een aantal maanden niet al te best met HTC, terwijl het bedrijf met de HTC One M8 hoge ogen gooide. Op dit moment is het dieptepunt bereikt voor HTC, de waarde van een aandeel in de Taiwanese fabrikant is in de afgelopen twaalf jaar niet zo laag geweest. De HTC One M9, die in april van dit jaar uit werd gebracht in Nederland, kan het niet winnen van de concurrenten zoals de Samsung Galaxy S6.

De HTC One M9 werd voor de release in de winkels al gekenmerkt door een aantal minpunten in vergelijking met de voorganger, de One M8. De Snapdragon 810 processor zou zorgen voor oververhitting van de One M9. Daarnaast zou het toestel op een aantal punten nog minder scoren dan de HTC One M8.

HTC One M9

Toekomst

Volgens Cher Wang, topvrouw van HTC, zijn de slechte resultaten van de One M9 voornamelijk veroorzaakt door de mindere marketing. Tevens zouden verschillende afdelingen binnen HTC niet allemaal even efficiënt gewerkt hebben. HTC zal nu de marketingstrategie om gaan gooien en door efficiënter te gaan werken de productiekosten verlagen. Het marketingbudget van bedrijven als Apple en Samsung liggen zo’n 20 keer hoger dan HTC, waardoor het voor HTC nog een pittige klus zal gaan worden.

HTC wil nog dit jaar een high-end smartphone uit gaan brengen op de markt. Dit zal vermoedelijk niet de HTC One M10 zijn, deze zullen we vermoedelijk volgend jaar gaan zien.

Bekijk ook:

via Tapei Times 

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel