HTC persconferentie: alles wat je moet weten

HTC heeft vandaag een persconferentie gehouden, het bedrijf zal meer de strijd aangaan met Samsung. Wij zetten de dingen die je moet weten rondom deze persconferentie op een rijtje.

HTC

HTC heeft zojuist een persconferentie gehouden. De laatste dagen werden de geruchten over de HTC One M9 Plus aangewakkerd, maar helaas, dit toestel is niet aangekondigd. Toch is er genoeg ander nieuws wat het melden waard is.

HTC One M9

HTC Uh-Oh

HTC biedt bij de HTC One M9 de nieuwe dient Uh-Oh aan. Hierbij wordt het glas in de eerste twaalf maanden na aankoop zonder kosten gerepareerd, mocht het display van de HTC One M9 barsten. HTC zal geen vragen stellen en zonder gedoe de kosten op zich nemen. Ook waterschade zal worden gedekt door de Taiwanese fabrikant.

HTC zal verder gebruikers van een HTC One omgerekend 100 euro korting geven op een volgende HTC One, als ze hun oude HTC One inleveren. Hoe dit programma er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Jammer is wel, dat zover bekend waarschijnlijk alleen de Verenigde Staten de HTC Uh-Oh dienst krijgt.

Samsung HTC Header

HTC vs. Samsung

HTC heeft verder vandaag bekend gemaakt de strijd verder aan te willen gaan met Samsung. In onze vergelijking tussen de HTC One M9 en Samsung Galaxy S6 werd al duidelijk dat de twee erg aan elkaar gewaagd zijn. Jason Mackenzie, president van HTC Amerika, heeft een aantal interessante uitspraken gedaan. Het bedrijf zal zich meer willen onderscheiden van Samsung en hiermee verder de strijd aangaan.

Samsung-galaxy-s6

HTC zal toestellen blijven voorzien van een Micro-SD kaartslot, zodat het geheugen zonder problemen uitgebreid kan worden. Samsung maakte bij de lancering van de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge bekend dat beide toestellen geen kaartslot meer meekregen. In de nieuwe vlaggenschepen van Samsung werd tevens de accucapaciteit verminderd, HTC zal blijven inzetten op de capaciteit van accu’s.

Nieuwe smartphone

Tot slot vertelde Mackenzie tussen neus en lippen door dat HTC op termijn weer een nieuwe smartphone aan zal kondigen. Deze hint deed Mackenzie tijdens de webcast waarop de aankondiging van HTC te zien was. Het is mogelijk dat dit inderdaad de HTC One M9 Plus is, maar hierover zullen we nog even moeten wachten om dit zeker te weten.

via HTC

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel