‘Samsung Galaxy S6 Mini krijgt high-end specificaties’

Samsung is naar verluid bezig met een kleinere versie van de Samsung Galaxy S6. De Samsung Galaxy S6 Mini zoals het toestel zal gaan heten zal volgens de laatste berichten voorzien zijn van high-end hardware.

Samsung Galaxy S6 Mini

Na de Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini en de Galaxy S5 Mini, is het binnenkort tijd voor de Samsung Galaxy S6 Mini. De Mini-variant is zoals de naam al aangeeft een kleinere versie van het vlaggenschip van Samsung; de Samsung Galaxy S6. Toch waren de specificaties van de kleinere varianten eigenlijk altijd wel minder interessant dan die van de grotere versies. Dit moet volgens de laatste berichten duidelijk anders worden bij de Samsung Galaxy S6 Mini.

Galaxy S6 Mini

De Samsung Galaxy S6 Mini zou verschijnen onder het modelnummer SM-G9198 en draait op Android 5.1.1 Lollipop. Het display van het toestel zou een 4,6 inch zijn met een resolutie van 1280 x 768 pixels. Samsung zou de Galaxy S6 Mini voorzien van dezelfde processor als de LG G4, een Qualcomm Snapdragon 808 processor. Dit type betreft een hexa-core processor met een rekenkracht van 1.8GHz.

Het interne geheugen bedraagt 16GB en het werkgeheugen zou uitkomen op 2GB. Het is niet bekend of het geheugen van de Galaxy S6 Mini uitbreidbaar zal zijn met een geheugenkaart. De S6 Mini zal voorzien zijn van een 16 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera. Als Samsung de Galaxy S6 Mini aan gaat kondigen, zal dit naar verwachting in juni of juli zijn.

Lees ook:

via HardwareLuxx

Lees ook

Reageer op dit artikel