Google Foto’s behaalt 1 miljard downloads in Play Store

Een nieuw record voor een Google-app in de Play Store. De teller van het aantal downloads voor de foto-app van Google; Google Foto’s heeft een record behaald. Inmiddels is de applicatie meer dan een miljard keer gedownload.

Google Foto’s: 1 miljard downloads

De foto-app van Google zit boordevol mogelijkheden en wordt standaard meegeleverd op de Android-smartphones en tablets. Sinds kort kunnen we foto’s archiveren, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je foto’s met de cloud synchroniseren en zo heb je altijd een back-up van je foto’s. De slimme herkenning herkent automatisch onderwerpen en laat je bijvoorbeeld foto’s van dieren of mensen hierdoor snel terugvinden.

Google Foto's downloads

Er komt daarnaast, zo werd tijdens Google I/O bekend, een slimme technologie; Google Lens, er komen nieuwe deel-functies en in november vorig jaar kwamen er meer bewerking-opties. Dat de applicatie geliefd is onder het publiek blijkt nu uit het aantal downloads. Deze week heeft de app de mijlpaal behaald van meer dan 1 miljard downloads.

Google Foto’s is niet de enige app die zoveel installaties wist te behalen. Andere apps die meer dan een miljard downloads hebben zijn Instagram, WhatsApp, Facebook, Gmail en nog een aantal andere apps. Google Foto’s werd in mei 2015 uitgebracht.

Downloaden

Mocht je nog niet over Google Foto’s beschikken, dan kun je de app via onderstaande button gratis uit de Play Store downloaden.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel