Google Maps ondersteunt nu YouTube Music tijdens het navigeren

Niks lekkerder dan tijdens het autorijden luisteren naar je favoriete muziek. Nadat eerder al Spotify en Google Play Music toegevoegd werden aan de dienst, kun je nu ook YouTube Music gebruiken in Google Maps.

YouTube Music in Google Maps

YouTube Music is de nieuwste muziekdienst van Google. Het moet op termijn de Google Play Music dienst vervangen. In Google Maps kun je nu ervoor kiezen om YouTube Music te gebruiken tijdens het navigeren. Hierbij wordt de muziek op de achtergrond afgespeeld, maar hoor je wel de aanwijzingen. Denk aan het nemen van een afslag.

Google Maps YouTube Music

Onder de navigatie-informatie zoals de reistijd, resterende kilometers en dergelijke, vind je de mediabediening voor YouTube Music. Hier zie je een foto van de albumhoes, samen met de knoppen om af te spelen/pauzeren en te kiezen voor het vorige of volgende nummer. Natuurlijk wordt ook de tracknaam en de naam van de artiest weergegeven. Daarbij kun je bladeren door recent beluisterde nummers en andere muziek.

De functie wordt vanaf nu uitgerold. Je vindt de optie bij Instellingen > Navigatie-instellingen. Daar selecteer je de optie ‘Bedieningselementen voor media afspelen weergeven’. Om de functie te gebruiken moet je wel de betaalde versie van YouTube Premium hebben.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel