LG G7 wordt toch definitieve naam: mogelijk toch Snapdragon 835?

LG zal binnenkort de LG G7 uitbrengen als opvolger van de huidige LG G6. Het nieuwe vlaggenschip zal daarbij voorzien worden van enkele nieuwe features zoals Quick Charging 4.0. LG heeft het toestel zelf genoemd op haar website.

LG G7 toch definitieve naam?

Er gingen berichten rond over dat LG voor de opvolger van de G6 een andere naam zou kiezen. LG zou namelijk bezig zijn met het aanpassen van de modelnamen voor de toestellen. Misschien is dat inderdaad zo, maar als we de Engelse website van LG mogen geloven zal de opvolger van de G6 wel gewoon nog LG G7 gaan heten.

De naam van het toestel is opgedoken op een pagina van de LG UK-website. De pagina gaat over Fast Charge en er is te lezen welke toestellen ondersteuning krijgen voor Quick Charge 4.0. Hierbij wordt expliciet ‘Future LG G7’ genoemd. Inmiddels is de pagina door de fabrikant offline gehaald; gevalletje ‘oeps, betrapt’?

LG G7 Quick Charge

Quick Charge 4.0

Medio 2017 kondigde Qualcomm Quick Charge 4+ aan, de opvolger van Quick Charge 4. Versie 4.0 werd toen samen met de Snapdragon 835 processor aangekondigd. Met 4+ zou nog eens 15 procent sneller geladen kunnen worden. Doordat LG het heeft over Quick Charge 4 wordt de suggestie gewekt dat het toestel niet met de Snapdragon 845 verschijnt, maar met de Snapdragon 835. De 845 wordt dé high-end chipset van dit jaar.

Welke processor?

Vorig jaar bracht LG de LG G6 uit met de licht verouderde Snapdragon 821 processor, wat in theorie een gemiste kans was. In onze LG G6 review schreven we al dat de 821 echter prima ermee door kon. De reden hiervan was dat Samsung het alleenrecht had in het begin om toestellen met een 835 uit te brengen. We zijn benieuwd of LG dit jaar haar vlaggenschip wel met een écht nieuwe processor uitbrengt.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer LG de G7 zal aankondigen. De mogelijkheid bestaat dat LG dit toch tijdens het Mobile World Congress zal doen. Samsung kondigt haar Galaxy S9 daar immers ook aan. Eerdere berichten spraken over een apart event in maart, waardoor het toestel al direct bij lancering later is dan de S9.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel