Nieuwe bug zorgt voor vertraging van uitrol Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 laat nog steeds op zich wachten. Voor verschillende smartwatches is de uitrol van de update uitgesteld omdat er een nieuwe bug is gevonden. Onder andere voor de Huawei Watch, de Asus ZenWatch, Moto 360 en LG Watch zou de update beschikbaar komen.

Android Wear 2.0 vertraging door bug

Er is een nieuwe bug gevonden in de definitieve versie van Android Wear 2.0. Dit is de nieuwste versie van de voor wearables aangepaste versie van Android. Van de week is Google begonnen met het uitrollen van de update naar drie smartwatches; de Fossil Q FounderCasio Smart Outdoor Watch WSD-F10 en Tag Heuer Connected.

Fossil Q Founder

De bug zorgt ervoor dat de uitrol naar andere horloges is uitgesteld, zo meldt Google. In ieder geval komt de update beschikbaar voor de Huawei Watch (die stond gepland voor eind maart), de Polar M600 en de Moto 360 (2e generatie). Ook voor de Asus ZenWatch 2 en 3 zou de update volgend kwartaal uitgebracht worden. De LG G Watch R en LG Watch Urbane kunnen ook de Android Wear 2.0 update verwachten.

De reactie van Google, tegenover Wareable is als volgt;

“We have started rolling out the Android Wear 2.0 update to Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 and Tag Heuer Connected. For other devices, the update is currently being delayed due to a bug found in final testing. We will push the update to the remaining devices as soon as the issue is resolved.”

Het is niet bekend wanneer het verspreiden van de update weer hervat wordt. De oorspronkelijke planning was dat de update al op 15 februari uitgerold zou worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel