HTC One M9: ‘vormgeving en releasedatum gelekt’

Zijn dit dan echt de HTC One M9 en HTC One M9 Plus? Spigen, fabrikant van cases voor mobiele telefoons, heeft van eerdere toestellen al het bij het juiste eind gehad. Nu heeft de fabrikant hoesjes online gezet voor de vermoedelijke HTC One M9 en de HTC One M9 Plus.

HTC One M9 & HTC One M9 Plus

Over bijna een week weten we het eindelijk zeker; hoe gaat de HTC One M9 er uit zien? HTC zal op het Mobile World Congress in Barcelona het toestel aankondigen. Hoesjesfabrikant Spigen heeft beelden vrijgegeven van (vermoedelijk) de nieuwe HTC One M9 en nog een toestel die onder de HTC One M9 valt. Vermoedelijk gaat het hierbij om de HTC One M9 Plus.

HTC One M9 Case

Spigen is niet zomaar een hoesjesfabrikant. Spigen wist eerder al het definitieve ontwerp van de LG G3, Apple iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 te ontmantelen. Wanneer we kijken naar de HTC One M9 cases valt op dat dat er twee verschillende modellen weergegeven worden. Zo is er een met het HTC logo aan de voorkant en een gebogen rug en eentje met een ‘rechte’ rug.

HTC One M9 Plus Case

Daarbij komt de vormgeving goed overeen met een eerdere renders van de HTC One M9. Waar bij de HTC One M8 nog veel lege ruimte onderaan het toestel zat, is die bij de One M9 gevuld door het scherm.

De power-button van de HTC One M9 zal van de bovenkant, verplaatst worden naar de rechterzijkant van het toestel. Daarboven zit de volumetoets, die bij de HTC One M8 nu ook aan de rechterkant zich bevindt. Aan de voorzijde blijft de One M9 pronken met stereo-speakers.

HTC One M9 Case

HTC zal de HTC One M9 vermoedelijk voorzien van een 5 inch Full-HD beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder de motorkap zal een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit octa-core processor het werk verrichten. Het toestel zal verder uitgerust worden met 3GB RAM-geheugen, 32GB/64GB intern geheugen en een 20.7 megapixel camera aan de achterzijde.

HTC One M9 Case

De HTC One M9 zal aan de voorzijde een 4 megapixel camera krijgen met UltraPixel-technologie. De batterij van het toestel krijgt naar verwachting een capaciteit van 2840 mAh en het toestel draait op Android 5.0.2 Lollipop in combinatie met HTC Sense 7.0.

HTC One M9 cases

Spigen meldt dat op 6 april de cases voor de HTC One M9-modellen beschikbaar zullen zijn, Amazon meldt 3 april als leverdatum. Het gaat hier om een verwachte levertijd, waar nog wel wat van afgeweken zou kunnen worden. Echter is deze datum goed mogelijk. De HTC One M8 werd vanaf 4 april 2014 uitgeleverd.

HTC One M9 Case

Uiteraard zal DroidApp uitgebreid verslag doen van de aankondiging die HTC doet tijdens het Mobile World Congress. Lees hier alles over wat je kunt verwachten tijdens het Mobile World Congress 2015.

UPDATE:

De HTC One M9 is compleet uitgelekt. Hier vind je alles.

Lees ook

Reageer op dit artikel