Google I/O 2019: wat kunnen we verwachten? (+ livestream)

Google geeft vandaag de aftrap van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Tijdens Google I/O 2019 zullen we verschillende nieuwe producten en diensten gaan zien, en zal Google ongetwijfeld met verbeteringen voor bestaande diensten komen. Je kunt het allemaal live volgen via de Google I/O livestream.

Google I/O 2019

Ieder jaar, in mei, is het voor menig Google-liefhebber weer uitkijken naar het jaarlijkse Google I/O event. Ook dit jaar kunnen we ons weer vergapen aan nieuwe producten en mogelijkheden die Google voor ons in petto heeft. Uiteraard zullen we je uitgebreid op de hoogte houden, maar we zullen ook vast vooruitblikken.

Pixel 3a

Google zal in ieder geval de nieuwe Google Pixel 3a en waarschijnlijk ook de Pixel 3a XL aankondigen. Het kan gezien worden als een soort Lite-model van de vorig jaar aangekondigde Google Pixel 3-serie. De camera die geroemd wordt bij de huidige Pixel-modellen zal ook in de goedkopere modellen te vinden zijn. Google gaat zich dus weer richten op het minder hoge high-end segment, net zoals dat gebeurde met de Nexus 5X. Ondanks dat er nieuwe Pixel 3a-modellen komen, is het nog maar de vraag of deze ook in Nederland uitgebracht worden. De huidige Pixel 3-toestellen zijn niet officieel in Nederland te koop.

Google Stadia

Enige tijd geleden presenteerde Google haar nieuwe gamingplatform aangekondigd. Vanaf je smartphone, televisie, tablet of computer kun je games als het ware streamen en zo direct spelen. Het spelen van een game moet binnen 5 seconden lukken, zonder dat je eerst wat moet installeren of downloaden. Gamen wordt nog makkelijker gemaakt met de Stadia Controller. We verwachten dat Google meer details gaat delen over Stadia, vanavond tijdens Google I/O 2019.

Google I/O 2019 livestream

Android Q

Android 10 Q staat voor de deur. In maart werd de eerste preview vrijgegeven en we hebben eerder alle nieuwe functies op een rij gezet. We verwachten dat Sundar Pichai, CEO van Google, meer details en informatie gaat geven over de (nieuwe) mogelijkheden van Android Q. Een van de nieuwe functies zijn bijvoorbeeld handige Bubbles.

Nest Home Hub

Er gaan ook berichten rond over een nieuw slim Smart Display. Google nam enige tijd geleden het merk Nest over. De verwachting is dat de nieuwe gadget onder merknaam Nest uitgebracht wordt. Naar verwachting krijgt het apparaat de naam Nest Hub Max. Hij zal nauw samenwerken met Google Assistent, en andere slimme apparaten van Nest zoals de thermostaat. In het Smart Display zal ook een camera te vinden zijn zodat hij tevens kan dienen als beveiligingscamera. De eigen Google Home Hub, tevens een smart display, kwam niet naar Nederland. Of de Nest Home Hub Max wel naar ons land komt is nog maar de vraag.

Andere verwachtingen

Het is goed mogelijk dat Google nog wat nieuws in petto heeft. Mogelijk staan er verbeteringen voor de deur voor Google Assistent. Daarbij maakte Google vandaag bekend dat het Android Auto een redesign zal geven, en daar zullen we vermoedelijk meer van gaan zien. Eigenlijk zien we ieder jaar ook weer vorderingen rondom de slimme technieken in Google Foto’s en verwachten we meer nieuws over Google Lens.

Livestream

Wil je niks missen van Google I/O 2019? Dan kun je hieronder direct de livestream bekijken. Vandaag, op 7 mei 2019 begint om 19:00 uur Nederlandse tijd de keynote. Natuurlijk zullen we je ook op de hoogte houden via de website van DroidApp en de DroidApp App. Die laatste kun je via de button onder de video direct uit de Play Store downloaden.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel