‘Google vraagt Amerikaanse regering voor vrijstelling voor zakendoen met Huawei’

Huawei is de op één na grootste smartphonefabrikant van de wereld. Echter loopt het nu tegen problemen aan. Door de Amerikaanse sancties kunnen Google-apps niet meegeleverd worden. Google heeft nu de Amerikaanse regering benaderd, met dat het dispensatie wil ontvangen.

Uitzondering voor Huawei en Google?

Google en Huawei zijn al jarenlang partners. Denk bijvoorbeeld aan de Nexus 6P die door beide bedrijven verscheen. Echter zorgen de Amerikaanse sancties ervoor dat de samenwerking op een laag pitje staat. Google mag geen zaken meer doen met Huawei, omdat Huawei volgens de Amerikaanse regering spioneert. Hier zijn echter nooit bewijzen voor gevonden en gebruikt Amerika dit vooral om zelf een stapje voor te zijn op de handel vanuit China. Dit zorgt namelijk voor concurrentie op de Amerikaanse markt.

Nexus 6P

Google is echter niet van plan om zonder Huawei verder te gaan. Google heeft de overheid van de Verenigde Staten toestemming gevraagd om diensten aan te blijven bieden aan Huawei. Huawei staat sinds mei 2019 al op de zwarte lijst, en nu beginnen de problemen echt te komen. Google-apps mogen niet meegeleverd worden en het alternatief van Huawei, Huawei Mobile Services, moet nog echt goed van de grond komen, maar dat vraagt tijd.

Microsoft heeft eerder een soortgelijk verzoek gedaan bij de Amerikaanse regering. Zij hebben een vergelijkbare dispensatie gekregen waarmee laptops van Huawei met Windows verkocht kunnen worden. Het is nu afwachten of Google kans maakt om ook een vrijstelling te krijgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel