Emoticons: dit zijn de veranderingen in Android 5.0 Lollipop

De emoji emoticons, waarschijnlijk gebruik je ze dagelijks om tijdens het chatten je gevoel mee uit te drukken. Met de komst van Android 5.0 Lollipop hebben ook de emoji’s een update ontvangen. We hebben alle veranderingen op een rijtje gezet.

De standaard emoji’s zijn qua uitstraling iets veranderd ten opzichte van Android 4.4. De standaard smile emoji heeft nu een meer een lach in plaats van een gesloten mond. De emoji met open mond en het koude zweet op zijn voorhoofd heeft nu verloop van blauw naar een geel tint gekregen.

79fzxriwb1mg0q_small oja67cgibqxa_small
De geschrokken emoji heeft grotere ogen en even eens een kleurverloop van blauw naar geel. De emoji die duizeligheid moet uitdrukken heeft nu ook daadwerkelijk ronddraaiende ogen gekregen en een iets kleinere mond.

90gjaptmdghczq_small zx8cp59shavxg_small
De rode duivel emoji heeft een lachende mond gekregen en is iets donkerder rood geworden.
qftbexbv8dvbww_small

Huidskleur verdwijnt

Eerder leek het er nog op dat de emoji’s huidskleur zouden krijgen. Volgens de Unicode specificatie wordt echter aangeraden om de emoji oranje, geel of een andere niet menselijke huidskleur te geven. Daarom zijn ook de emoji’s met een witte huidskleur vervangen door geel gekleurde emoji’s.  In de bovenste rij zoals de emoji’s worden weergegeven op Android 4.4 KitKat en daaronder de Android 5.0 Lollipop weergave.

uxk9kvqtcxbxzw_small 6l6wv4q46halva_small
Ook is de kleur van lichaamsdelen zoals oren en ogen aangepast aan een meer uniforme standaard.
kvjykc35vrcfqa_small

 

Casanova en de Kerstman

In Android 4.4 is een dansende emoticon te vinden, deze is in Android 5.0 vervangen door een echte casanova. Maar ook de Kerstman is onder handen genomen, een vrolijke gezichtsuitdrukking en een donker rode muts.

bmd4h09jolyyxg_smallgmgdsbwitojxoa_small
Ook het hartje met haren is verdwenen uit de lijst met emoticons en vervangen door een normaal hartje. Alle andere hartjes hebben minder detail dan voorheen en een andere kleur gekregen.anvh7p99ijgeqq_small

Er zijn nog een aantal flink aantal emoji’s gewijzigd, deze kun je vinden bij onze bron Emojipedia.

Lees ook

Reageer op dit artikel