‘Google komt mogelijk met game streamingdienst en hardware’

Volgens nieuwe geruchten zou Google werken aan ‘Yeti’, een dienst waarmee games gestreamd kunnen worden. Je kunt dan spelletjes spelen zonder daarvoor iets te downloaden. Naast de streaming dienst zou de internetgigant ook werken aan bijbehorende hardware.

Games streamen met Yeti

Google is niet het eerste bedrijf dat games streamt naar gebruikers, Nvidia doet dit ook al met GeForce Now en ook Playstation heeft een eigen dienst. Bronnen melden aan website The Information dat het hardware team van Google een controller heeft ontwikkeld die samen werkt met de streamingdienst. De markt voor het streamen van games zit flink in de lift. Oorspronkelijk zou Google de dienst vorig jaar willen lanceren, dat ging toen niet door.

Bij het streamen van games worden de meeste grafische berekeningen extern uitgevoerd en worden de beelden naar de console gestuurd. Invoer van een game controller of toetsenbord en muis worden over het internet naar de server verzonden. Het is wel van belang om een snelle internetverbinding te hebben, bij sommige spellen is een lage latency nodig om de game speelbaar te houden. Latency is de vertragingstijd tussen de invoer op je pc en het verwerken op de externe server.

Wanneer Google de dienst of de hardware uit zal brengen is nog niet duidelijk. Google zou nog in gesprek zijn met de game-industrie.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel