Instagram komt met nieuwe ‘Take a break’-functie: dit kun je ermee

Instagram werkt aan een nieuwe functie waarmee je even een pauze voor jezelf in kunt lassen. Ideaal, want het is geen geheim dat sociale netwerken een verslavende factor hebben. Instagram wil daar nu dus wat aan doen.

Instagram met Take a break

De topman van Instagram, Adam Mosseri, heeft aangekondigd dat de fotodienst gewerkt wordt aan een nieuwe feature die ‘Take a Break’ wordt genoemd. Het moet ervoor zorgen dat gebruikers aangemoedigd worden om een pauze te nemen, als er een bepaalde tijd doorgebracht is in de Instagram-app. De functie kan in- of uitgeschakeld worden en er kan gekozen worden om bijvoorbeeld na 10, 20 of 30 minuten app-activiteit een herinnering te krijgen dat je een pauze inlast.

instagram take a break

Mosseri geeft aan dat de functie is ontwikkeld als onderdeel van een bredere inspanning om mensen meer controle te geven over hun Instagram-ervaring. In de toekomst moeten we volgens hem meer van dit soort ideeën zien verschijnen. In de komende dagen zal een klein gedeelte van de gebruikers de nieuwe functie aangeboden krijgen. Ergens in december moet de functie breed uitgerold worden, zo laat Adam Mosseri weten.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel