Instagram laat je vanaf nu reacties modereren en filteren (stappenplan)

Reacties op je Instagram-foto zijn vaak goed bedoeld van je volgers, maar vaak worden ook verschillende spam-reacties geplaatst. Aan dat laatste wil Instagram nu een einde maken en laat iedere gebruiker reacties modereren, filteren en/of uitschakelen. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen.

Reacties in Instagram

Begin augustus kwam het nieuws naar buiten dat Instagram de mogelijkheid zou aanbieden waarmee gebruikers zelf reacties konden filteren en modereren. Het is al wel mogelijk om zelf handmatig reacties te verwijderen, maar voortaan moet het op bepaalde gebieden automatisch gebeuren. Instagram rolt een server-side update uit waarbij iedere gebruiker filters in kan stellen voor reacties. Reacties die deze woorden bevatten, worden dan niet geplaatst.

Instagram reacties uitschakelen

Reacties uitschakelen

Wanneer je een filter hebt ingesteld zie je reacties met die woorden niet meer terug onder je foto. De gebruiker zelf ziet zijn of haar eigen reactie wel. Het is ook mogelijk om het plaatsen van reacties helemaal uit te schakelen. Dit kan je doen door bij je eigen foto op de drie puntjes te tikken en dan op ‘reacties uitschakelen’ te tikken.

Reacties filteren

Wil je reacties filteren? Dan leggen we je via onderstaande stappen uit hoe je dit kunt doen. Ga hiervoor naar je eigen profiel en kies rechts bovenin voor de drie puntjes. Scrol vervolgens naar beneden en onder het kopje ‘Instellingen’ zie je het onderdeel ‘Reacties’. Vervolgens zet je de functie ‘Ongepaste reacties verbergen’ aan, en kan je zelf trefwoorden invoeren.

Ook worden reacties die door andere gebruikers vaak zijn gerapporteerd met die woorden verborgen, als je die functie aanzet. Het modereren van reacties wordt zoals gezegd via een server-side update uitgerold. Je hoeft hiervoor geen update te downloaden uit de Play Store. Vorige week werd ook bekend dat Instagram gaat stoppen met fotokaarten en sinds twee weken kan je inzoomen in Instagram op foto’s en video’s.

Volg jij DroidApp op Instagram al?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel