Samsung gaat One UI 2.5 voorzien van advertenties op vergrendelscherm

Verschillende fabrikanten proberen een zakcentje te verdienen door advertenties in apps en hun interface te tonen. Xiaomi is hier een bekend voorbeeld van. Samsung lijkt deze stappen nu ook te nemen.

Samsung met ads

Samsung is van plan om advertenties te tonen in haar eigen apps. Dit wordt duidelijk uit gelekte screenshots die van de nieuwste versie van de skin zijn verschenen. In One UI 2.5 zal de fabrikant beginnen met het tonen van reclame op verschillende plekken in de skin. Als we afgaan op de geruchten worden deze advertenties alleen getoond op toestellen in de Galaxy M-serie en A-serie.

Samsung One UI 2.5 reclame

Op het voorbeeld zie je het vergrendelscherm met een reclame, en laat deze een timer zien van 15 seconden. Daarna kun je pas de telefoon ontgrendelen. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat dit een standaard procedure wordt voor het ontgrendelen van je toestel. Misschien dat Samsung hier een beloning tegenoverzet.

Samsung lijkt serieus werk te maken van advertenties in haar eigen apps. Zo zien we in de weer-app op de Galaxy een reclamebanner. In de voorbeelden gaat het om Koreaanse beelden en is het op dit moment niet bekend of Samsung het ook op internationale toestellen toe gaat voegen.

Update 17:29: Samsung lijkt toch niet overstag te gaan met het tonen van ads op verschillende plekken. Er zou een advertentie toegevoegd zijn aan de eigen weer-app, tijdens een test in Zuid-Korea. Dit leidde tot kritiek. Hierop heeft een gebruiker een grap uitgehaald met hoe advertenties in One UI 2.5 er uit zouden kunnen zien. Dat resulteerde in de screenshot van het vergrendelscherm. De uitleg ging echter verloren in de vertalingen uit het Koreaans. Wel kan het goed zijn dat Samsung de eigen apps alsnog gewoon voorziet van reclame.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 335,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel