‘Samsung wil dit jaar 320 miljoen smartphones verkopen; net zoveel als in 2017’

Samsung zou volgens bronnen haar doelen voor 2018 bekend gemaakt hebben. Met de smartphonetak van het Koreaanse bedrijf wil het 320 miljoen toestellen aan de man brengen dit jaar. Het bedrijf heeft ook ambities met tablets en wearables.

320 miljoen smartphones in 2018?

Samsung heeft de verkoopdoelen bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. De nieuwe cijfers voor 2018 liggen in lijn met die van 2017. In de komende 12 maanden wil Samsung naar eigen zeggen 320 miljoen smartphones verkopen. Deze doelstelling is hetzelfde als vorig jaar. Omdat Samsung geen cijfers verder deelt, is het niet bekend of dit doel vorig jaar inderdaad behaald is.

Samsung Galaxy Note 8

Niet alleen smartphones worden aan de man gebracht. Volgens de Zuid-Koreaanse bron The Investor zou Samsung dit jaar ook 20 miljoen tablets, 5 miljoen wearables en 40 miljoen ‘normale’ toestellen verkopen. Sinds 2011 is Samsung de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Apple staat met 200 miljoen toestellen op een tweede plaats, Huawei zou volgens de berichten vorig jaar 150 miljoen smartphones verkocht hebben.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel