Flitsmeister Pickup: nieuwe dienst laat je pakketten bezorgen voor (lokale) winkeliers

Flitsmeister is bekend van de flits- en file-app, maar het komt met een grootse nieuwe functie; Flitsmeister Pickup. Met deze dienst kun je je aanmelden als winkelier, of juist als bezorger, voor de lokale winkelketens.

Flitsmeister Pickup

Een opvallende nieuwe feature van het team van Flitsmeister; Flitsmeister Pickup. De nieuwe functie speelt in op de huidige coronacrisis. Gebruikers kunnen zich namelijk aanmelden als bezorgmeister. Hiermee kun je voor lokale winkeliers pakketjes gaan bezorgen, waarmee werkzaamheden voor de winkeliers verminderd worden. Het doel; het verbinden van de lokale winkelier met de community van 1,7 miljoen gebruikers.

Flitsmeister pickup

Route delen

Degenen die zich aanmelden voor Flitsmeister Pickup krijgen een notificatie als er een pakket weggebracht kan worden. Vervolgens kan de bezorgmeister dit accepteren en haalt het pakket op. De route en locatie wordt gedeeld via de Flitsmeister app, de bezorging wordt geleverd en de betaling gaat via een betaalverzoek. Een winkelier betaalt bij een afstand van minder dan 10km de bezorger 5,00 euro. Tussen de 10 en 20 kilometer moet een bedrag van 7,50 euro betaald worden. Wanneer de afstand meer dan 20 kilometer bedraagt, komen de kosten uit op 10 euro. De dienst moet ervoor zorgen dat pakketjes dezelfde dag nog geleverd worden.

Hoe werkt het?

Flitsmeister geeft aan dat pakketjes nog niet verzekerd verzonden kunnen worden. Dit moet wel in de toekomst mogelijk worden. Als de koper niet thuis is, moet de bezorger even contact opnemen met de winkelier om dingen af te stemmen. Flitsmeister geeft de volgende uitleg over hoe het werkt voor de winkelier:

“Gebruikers van Flitsmeister die zich hebben aangemeld als bezorger en dichtbij jouw winkel zijn, ontvangen een notificatie om een pakket te bezorgen. Zodra zij dit accepteren, krijgen zij gegevens over de bezorging. Na de bezorging stuurt de bezorger een betaalverzoek naar de winkelier voor een vast bedrag per kilometer. Jij als winkelier betaalt het betaalverzoek na het ontvangen van positief bericht van de klant.”

Flitsmeister heeft grootse plannen voor Pickup. Het moet uitgroeien tot een platform waar alle winkels en bezorgers zich willen aansluiten. Er wordt ook nog gewerkt aan verbeteringen, maar het bedrijf wil snel ermee aan de slag, omdat de urgentie ervan vanwege de coronacrisis hoog is. Winkeliers en toekomstige bezorgers kunnen zich aanmelden via deze link.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel