OnePlus 8 (Pro): uitrol Android 11 met OxygenOS 11 begonnen [UPDATE]

OnePlus is er als de kippen bij als het gaat om het uitrollen van de Android 11-update. De OnePlus 8 en 8 Pro kunnen vanaf nu de update verwachten naar Android 11 met OxygenOS 11. Echter, er zijn wel een aantal dingen die je hierover moet weten.

Android 11 en OxygenOS voor OnePlus 8 (Pro)

Update 21 november: scroll naar beneden voor alle informatie. De beveiligingsupdate die meegeleverd wordt is beveiligingsupdate oktober 2020. De OnePlus 8 en 8 Pro waren voor het laatst bijgewerkt met de augustus-patch.

OnePlus is gestart met het uitrollen van de update naar Android 11, samen met OxygenOS 11 voor de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. OnePlus is hiermee de eerste fabrikant die een toestel updatet naar de nieuwe Android-versie. De OnePlus 8-serie is de high-end reeks van de fabrikant dit jaar en kwam op de markt met Android 10 met OxygenOS 10. De nieuwe versie brengt een hoop verbeteringen.

Oxygen Updater 8 Pro OxygenoS 11

OxygenOS 11

OnePlus heeft OxygenOS 11 voorzien van een hoop verbeteringen in de zin van de interface. Deze is meer gestroomlijnd en kent verschillende optimalisaties in het design met hier en daar wat wijzigingen. OxygenOS 11 kent ook een nieuwe weer-app en biedt voor de gamers een verbeterde Game Space.

Een belangrijke verbetering is Ambient Display, dat nu ook de functie aanbiedt van Always On Display. Hierbij kun je kiezen uit tal van thema’s, waaronder een thema dat je smartphonegebruik middels Digital Wellbeing laat zien. Ook zijn er 10 nieuwe klokstijlen te gebruiken en kun je via het menu met snelle instellingen direct het donkere thema instellen voor de telefoon. Hiervoor hoef je dus niet meer eerst het hele menu in met instellingen.

OxygenOS 11

Uitrol

De uitrol van de update gaat langzaam. Roan laat aan DroidApp weten dat hij de update aangeboden heeft gekregen via een omweg, via de Oxygen Updater. Daarnaast zou OnePlus ook via de reguliere weg de smartphone al langzaamaan aan het voorzien zijn van de nieuwe versie. Dit gaat overigens niet zonder slag of stoot. Uit research blijkt dat verschillende gebruikers al wat problemen ondervinden, zo zou de berichten-app zich vanzelf continue afsluiten.

Via de app Oxygen Updater kun je dus handmatig de update al binnenhalen voor je OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Weet dus wel dat er al verschillende gebruikers zijn die problemen ervaren met de update. We verwachten dan ook dat OnePlus de uitrol van de update stop gaat zetten en de bugs eerst op gaat lossen, misschien worden er nog wel meer gevonden. Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je met deze update aan de slag via de genoemde app.

Update 11-10-2020: Roan laat weten dat wanneer je de appgegevens/cache wist van de berichten-app, dat het probleem met de crashende berichten-app opgelost is.

De changelog van de update vind je hieronder;

 • System
  • Fresh new UI visual design brings you a more comfortable experience with various optimizations of details.
  • Brand-new weather UI supports dynamic switches between sunrise and sunset. You can have day and night at your hand now.
  • Optimized stability on some third-party applications and improved user experience.
 • Game Space
  • Newly added gaming tools box for convenient switches of Fnatic mode. You can now choose three ways of notifications: text-only, heads up and block, just for your immersive gaming experience.
  • Newly added quick reply feature in a small window for Instagram and WhatsApp. (Enable it by swiping down from upper right/left corners of the screen in gaming mode)
  • Newly added mis-touch prevention feature. Enable it, swipe down from the top of the screen, click and the notification bar will pop out.
 • Ambient Display
  • Added Always-on Ambient Display function, custom Schedule/All day option included. (To set: Settings > Display > Ambient Display)
  • Newly added Insight clock style, a joint creation with Parsons School of Design. It will change according to the phone usage data. (To set: Settings > Customization > Clock Style)
  • Newly added 10 new clock styles. (To set: Settings > Customization > Clock Style)
 • Dark Mode
  • Added the shortcut key for Dark Mode, pull down the quick setting to enable.
  • Supporting automatically turn on feature & customize time range. (To set: Settings > Display > Dark Mode > Turn on automatically > Automatically enable from sunset to sunrise/Custom time range)
 • Zen Mode
  • Added 5 new themes (ocean, space, grassland, and so on), and more timing options.
  • Included the Group feature in Zen Mode, now you can invite your friends and enable the Zen Mode together.
 • Gallery
  • Story function supported, automatically forming weekly videos with photos and video in storage.
  • Loading speed optimized, and the image preview is now faster.
 • Others
  • The widget on the desktop might disappear. It can be set as followed: Long press on the desktop -“Widget” – “Settings” – Select the widget.

UPDATE 21-11-2020, 12:02 uur:

OnePlus is in Nederland op grotere schaal begonnen met het uitrollen van Android 11 voor de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Zie hiervoor de screenshot hieronder. Het versienummer van de update komt uit op OxygenOS 11.0.1.1 en is dus een hogere versie dan die in oktober werd uitgerold. Dat OnePlus nu pas de update uitrolt, maakt waarschijnlijk duidelijk dat de bugs die eerder nog gevonden waren, zijn verholpen.

OnePlus 8 Pro Android 11

Heb jij de update via de systeemupdater op je toestel ontvangen, laat het ons dan zeker weten!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 726,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Oorspronkelijke publicatie: 10 oktober, bijgewerkt op 21 november

Lees ook

Reageer op dit artikel