Samsung Galaxy S20 FE: update naar One UI 3.1 stilgelegd [update: weer beschikbaar]

Problemen met de nieuwste update voor de Samsung Galaxy S20 FE, hebben ervoor gezorgd dat Samsung de uitrol heeft gestaakt. Het gaat om de update naar One UI 3.1 boordevol nieuwe mogelijkheden.

Update naar One UI 3.1 gestaakt

Samsung heeft ervoor gekozen om de verspreiding van de One UI 3.1 update stil te leggen. De update in kwestie werd eerder deze week verspreid naar de Samsung Galaxy S20 FE en is ook in Nederland al bij verschillende gebruikers aangeboden. Opvallend genoeg kregen niet alle bezitters hem aangeboden, zo blijkt uit research van DroidApp. We vermoeden hierdoor dat de update na de uitrol in Nederland al vrij snel teruggetrokken is.

Samsung Galaxy S20 FE multitasking

Bij verschillende gebruikers zouden er problemen zijn opgetreden. Zo zou bij sommigen de batterij aanzienlijk snel leeglopen en zouden er problemen zijn met vage SMS-meldingen. Of dit de reden ook is van het terugtrekken is niet officieel bekend gemaakt door Samsung. Het is niet bekend wanneer de update verder hervat wordt.

Update 18 februari, 19:18 uur: Rowdy laat aan DroidApp weten dat de verspreiding van de One UI 3.1 update voor de Galaxy S20 FE weer hervat wordt. De update wordt vanaf nu weer aangeboden. De changelog en ook de grootte van de update is gelijk aan de oorspronkelijke. Eventueel kun je, indien je nog geen melding hebt ontvangen, handmatig controleren via instellingen > software-update > downloaden en installeren. In Nederland gebeurt het eerst via SmartSwitch, later via OTA.

Nieuwe functies in de update zijn bijvoorbeeld verbeterde autofocus en belichting in de camera en het verwijderen van bijvoorbeeld locatiegegevens als je een foto deelt. De fotobewerker laat je nu ook vervelende objecten (zoals een vinger, of iets anders in beeld, snel uit je foto verwijderen. Verder brengt One UI 3.1 verbetering in de vorm van Eye Comfort Shield, waarbij de intensiteit van het blauwe licht van het scherm, zich aanpast aan het moment van de dag.

Samsung Galaxy S20 FE One UI 3.1

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 436,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel