WhatsApp: 600 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft op dit moment 600 miljoen actieve gebruikers. De dienst werd in februari overgenomen door het sociale netwerk Facebook. Ook na de overname is het aantal gebruikers van de berichtendienst gestegen.

WhatsApp mede-oprichter Jan Koum heeft op Twitter bekend gemaakt dat de chat-app door 600 miljoen mensen gebruikt wordt. Het gaat hier om het aantal actieve gebruikers welke minimaal 1x per maand de app gebruiken, en niet om het aantal installaties. Het aantal installaties van WhatsApp ligt uiteraard hoger, maar dit cijfer geeft het realistische beeld.

whatsapp header

Begin maart van dit jaar werd bekend dat in Nederland 9,5 miljoen WhatsApp-gebruikers zijn, daarmee is WhatsApp onder een groot deel van de Nederlandse bevolking bekend. Een maand later maakte WhatsApp bekend dat de berichtendienst het aantal van een half miljard actieve gebruikers had bereikt.

In februari 2014 maakte Facebook bekend dat het WhatsApp voor omgerekend 11,6 miljard euro heeft overgenomen. Hierna kwam er een piek in het aantal overstappers naar andere apps, zoals Telegram. Telegram zag na de overname het aantal gebruikers in een maand stijgen naar 30 miljoen.

WhatsApp is wereldwijd de meest gebruikte chat-applicatie, zo werd deze maand bekend na onderzoek. Voor de toekomst staan er nog diverse nieuwe functies te wachten voor WhatsApp. Al maandenlang gaan er berichten rond over een belfunctie, maar zijn er ook berichten opgedoken over een eventuele locatieservice in WhatsApp.

Vorige week bracht WhatsApp een beta-versie uit waarin de applicatie een ietwat gewijzigd icoon meekreeg.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Bron: Twitter

Lees ook

Reageer op dit artikel