Eurovision Song Contest 2021 app: applaus geven tijdens de uitzending

In de komende week gaat het los met het Eurovisie Songfestival. Dit jaar vanuit Nederland, waar het festijn gehouden wordt in Rotterdam Ahoy. Wil je niks missen, blijf dan op de hoogte met de Eurovision Song Contest app. Met de nieuwste versie kun je ook applaus geven tijdens de uitzending.

Songfestival 2021 app

De 65e editie van het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar gehouden in ons eigen land. In 2019 won Duncan Laurence in Tel Aviv met het nummer ‘Arcade’. Door het coronavirus werd de editie van 2020 geannuleerd en werd alles overgeheveld naar 2021. Door de winst van Duncan Laurence wordt het Songfestival van 2021 gehouden in de stad Rotterdam, in Ahoy.

Songfestival app klappen applaus

Wil je niks missen, en je misschien al helemaal voorbereiden voor het event? Dan kan de officiële Eurovision Song Contest app niet ontbreken op je smartphone. Met deze applicatie blijf je op de hoogte van het programma. Op het startscherm heb je direct toegang tot de countdown, welke aftelt tot de eerstvolgende aflevering. Ook kun je herinneringen instellen voor de eerstvolgende aflevering.

Eurovision app

Via de Eurovisie Songfestival 2021 app kun je direct ook navigeren naar de deelnemers. Per artiest kun je terecht voor informatie over de desbetreffende artiest. Vervolgens vind je verspreid over het scherm songteksten en informatie over het land. Bijvoorbeeld of het land al eens vaker in de prijzen is gevallen met een liedje. Daarnaast kun je een track direct openen op Spotify of TikTok. Ook kun je weer Eurovision Selfies maken, waarbij Instagram geopend wordt en je een Instagram Stories-verhaal kunt delen met het logo van het Songfestival. Verder kun je in de app terecht voor de volgorde waarin de artiesten optreden tijdens de uitzendingen.

Applaus

Nieuw in de Songfestival app is dat je kunt klappen voor je favoriete artiest. Tijdens de tv-uitzending kun je op de applausknop drukken in de app. Hoe meer iemand op de knop tikt, hoe meer applaus er geregistreerd wordt. Dit vervangt overigens niet het stemmen, maar is een leuke toevoeging aan het muziekfestijn. Bij de uitzending wordt namelijk het applaus ingemixt op basis van hoeveel applaus er via de app wordt gegeven. De werking hiervan vind je in onderstaande video.

Songfestival Live

De liveshows van het Songfestival zijn te volgen op dinsdag 18 mei (1e halve finale), donderdag 20 mei (2e halve finale) en de finale op 22 mei 2021. Het programma wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager. De uitzendingen zijn te volgen op NPO 1.

Je kunt de Songfestival app downloaden uit de Google Play Store; dat kan via onderstaande button.

Artikel gepubliceerd op 15 mei
Naar aanleiding van grote update bijgewerkt op 17 mei

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Ontwikkelaar: digame GmbH
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel